3 bra tips när du vill lyckas med din gin och tonic

Processed with VSCO with a5 presetDet är äntligen fredag och jag kan säga såhär: Tacka fan för det. Har slitit som ett djur med plugget hela veckan, glömt precis allt som innefattar barnens skolgång (skidor exempelvis) och igår kollade jag på 7-åringen klockan åtta på kvällen och ba: Men va fan River. Du hade ju innebandy idag. Med andra ord så är min hjärna pyttelite bränd och glömmer precis allt viktigt just nu. Ni som vet ni vet. Så därför har jag kastat böckerna på hyllan, kopplat upp telefonen till vår kära Woburn och laborerat lite som sig bör en alldeles fantastiskt härlig fredag.

Jag får jävla massa frågor som rör just gin och hur jag gör mina GT:s. Det är så klart hur kul som helst och jag älskar att slabba runt hemma med alkohol, men ska berätta en hemlis! Jag vet knappt själv vad jag gör många gånger. Skillnaden på hur jag är som hemmabartender idag och hur jag var förr är ENBART att jag vågar testa en massa olika kombos, smaker och kryddor. Verkligen. Det är därför. Däremot ska jag lista 3 bra tips när du enkelt vill lyckas hemma!

 1. Läs på etiketten. Varje gin har noter av olika kryddningar och örter. Står det exempelvis svartpeppar så försök förhöja den smaken med just svartpeppar i glaset. Svårare än så är det inte. Noter av rabarber och ros? Släng i det då. Easy peasy.
 2. Kasta inte i för många olika komponenter. Less is more i GT sammanhang. Tänk enkelt och vill du göra en GT som ser proffsig ut frys ner kryddor, frukt och bär i isen. Så snyggt och så enkelt!
 3. Använd rätt sorts glas. Ja, ja. Jag vet att det kan låta jävligt pretto men det stämmer verkligen i detta fallet. Kupat är the way to go så aromen får göra sitt. Dom i bild här ovan hittar du hos Cask&Company till riktigt vettigt pris. Helt klart dom finaste glasen jag har här hemma!

Tänk på att välja en bra och vettig tonic också. Detta är blodigt allvar. Ett MÅSTE. Favoriten här hemma är Ekobryggeriet:s. Sjukt jävla goda och med en härlig norrländsk twist. Kan inte annat än älska. In och handla. Dom har syrups och sorbet (!) också!

Så ännu ett tips. Relaxa. Det kan inte gå annat än fel, tro mig, och gör det det så vad fan spelar det för roll egentligen? Efter några fler drinkar känner ändå inte polarna vad tusan du haft i. Jag har gjort några riktigt usla drinkar i mina dagar believe you me. Nu önskar jag er en grymt trevlig kväll! Lämna gärna en kommentar nedan om ni har någon klar GT- fave där hemma. Kanske är det något helt nytt för moi. Kram!

6 reaktioner till “3 bra tips när du vill lyckas med din gin och tonic

 1. Rebecca

  Har fram till förens ett år sedan ungefär blivit svag för GT. Men är fortfarande grön på området och kör simpelt. Just nu ligger Gordons gin (den rosa) högt upp på listan. Tillsammans med lite lime och lime tonic. Boom. Och på sommaren så blir de mkt fläder…

  Gillad av 1 person

 2. Lena

  Dina drinkar ser alltid så otroligt goda ut att man vill lära sig och drinka gin. Så jag får nog ta och försöka ge mig på att blanda en drink med gin för att se om det är något för mig. Drack ju en rätt tråkig och mindre god GT för några år sen som gjorde att jag inte tyckte om gin.

  Gillad av 1 person

  1. Veronica

   Åh tack! Alltså såhär är det… jag är verkligen inte förtjust i gin som blir fel! Usch 🙂 men man lär sig och idag är exempelvis Hendricks med gurka och svartpeppar en av mina favvisar. Har dock ett skitbra tips på bra DRINK med gin. Ta en vanlig gin, fläder/ros- lemonad från Belvoir, citronjuice och sockerlag. Garnera med rosenblad. SJUKT JÄVLA GOD!!!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.