Min plats på jorden och rockig retro

Ja! Tänkte visa lite snabbt hur vi bor här uppe i Norrland. Många av er har ju redan sett dom flesta bilder här men är du ny i mitt liv så får du en snabb inblick nu.

När jag mötte min sambo så kastade han ur sig direkt att han ALDRIG KOMMER FLYTTA FRÅN BURTRÄSK. Jag ba jaha okej. Min farmor är härifrån och när jag växte upp hade vi stuga inte långt härifrån, dock så vet jag att den lilla byn aldrig någonsin ever varit en favorit. Fy fan. Grät lite inombords och tänkte att helvete! Nu ska jag bli en jävla byfåne ute i ingenstans. Det blev inte riktigt så. Tack och lov! Jag kan säga att direkt jag klev in genom dörren så insåg jag att jag absolut inte kommer ha problem med detta. Flytten gick typ 10 dagar senare. Nu ska jag visa er hur vi bor här ute i lilla Burträsk. Min plats på jorden. Välkomna hem till oss!


Efter jag flyttade in så har det hänt en del i alla rum. Jag är både jävligt rastlös av mig och har noll ekonomiskt sinne så varje gång Björn kommer hem så har det typ hänt något nytt. Han var hyfsat less på mig där ett tag när vi konstant var och hämtade ut paket på affären. Jag funkar så att när jag väl bestämt mig och vill få nåt gjort så blir det gjort på typ fem minuter. Kastar mig in i projektet och hamnar i nåt slags manic mode. Förra året gjorde jag båda barnens rum helt själv när jag var sjukskriven och behövde någon slags stimulans. Kan säga att det fan var BÄSTA TERAPIN!


Så kom i alla fall kidsens rum till. En uttråkad mamma med inredningsdrömmar. Skåpet på Rivers rum har jag fyndat på loppis som jag sedan målade om i en härligt mörkgrå färg och bytte knoppar på. Barnen har själva varit med och valt vissa saker vilket gjorde det såååååå mycket roligare. Alla nöjda med andra ord. Både jag och min sambo gillar gamla saker. Allt med patina och karaktär åker tjoff in i huset och väntar på att finna sin plats. Spontant har jag aldrig gillat minimalism och helt vita rum med noll personlighet (vem gör det?!) och jag vill helst att vår inredning ska spegla oss och folk ska SE att det är just vi som bor här bara genom att kliva in genom dörren.

IMG_4015


Vi har en liten Albert hemma också. Han är snart 8 och ännu en man i mitt liv som är sjukt jävla envis och vet vad han vill. Abbe flyttade in för lite mer än en månad sedan och har redan blivit en sann familjemedlem. Undrar hur jag ska outa för Björn att jag redan planerar att skaffa en till bengal? Substitutkatter för det gemensamma barn vi inte har! Tycker fan det är en fett vettig anledning.


En av dom absolut största anledningarna till att jag älskar Burträsk så mycket och STORMTRIVS är vår utsikt. Vi har sjön alldeles nedanför huset och på somrarna tar vi båten som vi gömt i vår lilla vik och bara gliiiiiider över sjön. Det finns INGET BÄTTRE. Ni som följt mig på Instagram vet att jag är rätt usel på att lägga upp bilder på själva huset vi bor i. Här får ni se mer och det är tydligt att vi har en hel del projekt kvar. Vår altan som är ASSTOR ska inredas. Eller jag menar ju såklart UTREDAS. HAHA.  I sommar ska vi även måla hela jävla stora huset för att det tyvärr enbart är grundat än så länge. Huset ska bli vitt och inte blaskigt äggskalsvitt som det är nu. Blir ett jävla helvete säkert men jag har planer på att bjuda alla vänner på målarfest vilket innebär cocktailparty nere på altanen efter huset är målat och klart. Låter väl trevligt eller? Något ni inte ser i bild är våra två asfula små skjul vi har på gården. Dom ska bort fortare än kvickt till sommaren och jag ska anlägga en kryddträdgård med allt från rosmarin till rabarber och vinbär.


Jag älskar allt med vårt hem och har stora planer till sommaren. Ska bli så kul att ha tid över för trädgården och äntligen få ta tag i alla småprojekt. Vi har liksom lagom att stå i kommande sommar. Förra året gjorde vi MASSOR. Bastustuga och altan är inte direkt små projekt. Speciellt inte när både utekök och el skulle ordnas också, men det är SÅ KUL. Ni kommer få se mer tids nog. Har hur mycket som helst jag vill dela med mig av.


Jag skulle antagligen beskriva min inredningsstil som rockig retro. Vi båda älskar den kombinationen och jag lever i ett förhållande där jag helt klart litar på att om han köper något utan min inrådan så är det alltid perfekt passform till vår stil. Det är något jag verkligen uppskattar och som gör mig lugn i själen. Vi bygger vårt hem tillsammans och både han och jag har fria tyglar men samtidigt tar vi hjälp av varann. Hur gör ni med sånt här hemma? Är det diktatur eller demokrati?


Nu ska jag  begrava mig i skolböckerna igen men samtidigt försöka känna lite jävla lugn efter en hektisk barnvecka.

P&K/ V

 

6 reaktioner till “Min plats på jorden och rockig retro

 1. Lena

  Men jag älskar ert hus och biblioteket är så sjukt snyggt! Fått inspiration till att göra om vårt bibliotek här hemma oxå. Just nu är det vitt (va svart från början när pappa byggde huset -79) men nu ska det bli annan färg 😊

  Gillad av 1 person

  1. Veronica

   Vår hall uppe var helvitt och hade NOLL karaktär. Vi hade inga möbler ingenting där. Kändes så skönt när vi tog tag i det och fixade upp det ordentligt. Nu har vi ett till rum att vara i till skillnad från förut när det enbart var ett genomfartsområde. 💗🙌🏼

   Gilla

   1. Lena

    Ja men det blir ju lätt att vissa rum blir lite ”bortglömda”. Vill kunna använda alla rum och att det ska vara skönt att bara hänga i biblioteket. Har ju ett litet barn oxå som ska få en liten hörna där 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.