Veronica- forensic analyst

Jag är som ni vet en sjuk kriminalnörd. Finns dock inte direkt underlag att starta upp ett laboratorium ute i Burträsk pga väldigt låg brottslighet. Nåja, lite stök kan vi ha! Fast CSI Burträsk edition klingar bara konstigt. Anyhow… Alla slags dokumentärer och serier som innefattar seriemördare och brutalitet ses fan diiiiiirekt dom släpps på Netflix, HBO eller var man än kan hitta dom. Love it! Eller alltså ‘love it’ kanske lätt kan misstolkas, men jag är så fascinerad av människor med svarta själar. Vad är det som driver en människa att göra så störda saker som sadism, tortyr, mord och övergrepp? I sommar ska jag läsa kriminologi (woopdidooo) och sen får vi se om jag läser vidare parallellt med min utbildning. Sociologi och kriminalhistoria är några ämnen jag verkligen skulle vilja lära mig mer om. Älskar att plugga!! I alla fall… ska tipsa er om mina krim och true crime-favoriter som finns i denna djungel av streamingtjänster. Det är både non-fiction, dokumentärer och poddar i denna lista. Det finns faktiskt många jävligt bra podcasts som behandlar dessa sjuka typer vilket betyder att Veronica såklart lyssnar på’t!


Mindhunter är först ut! Den här serien tycker jag rent ut sagt är skitbra! Den är smart och olik många andra serier i samma genre för att den inte fokuserar lika mycket på den visuella biten där vi vanligtvis brukar få se ett mord begås eller planeras utan det är samtalet mellan FBI och den dömda mördaren som är spännande och jävligt intressant. Verklighetsbaserad och kända mördare utlovas! Fincher har gjort ett bra jävla jobb när dom castade mannen som spelar Ed Kemper. Dessa intervjuer mellan Agent Holden Ford (så jävla snygg!) och honom är såååååå bra! Och! Det är en verklighetsbaserad story. Idag ska vi nog vara tacksamma för verktygen dessa första profilerade gett kriminalvärlden. Första säsongen finns på Netflix, andra kommer nu under detta år, med fokus på en riktigt (ö)känd seriemördare! Jag längtar som fan!


Den här podden! Vad blir det för mord? börjar alltid med rätt mycket snack om allt och inget för att sedan djupdyka ner i en för veckans valda mördare. Det är allt från välkända mord till mindre kända och vi får följa med på detaljnivå när Johanna Wagrell berättar tillsammans med en sidekick. Med detaljnivå menar jag verkligen DETALJNIVÅ. Relationer, uppväxt, vad psykot typ åt till middag den 7 juni osv. Den är avslappnad och rolig när den väl kommer igång. Försnacket kan jag lätt skippa för att det inte är anledningen till att jag lyssnar på podden från början, men allt som allt väldigt bra! Finns att prenumerera på i Podcaster-appen.


Conversations with a killer: The Ted Bundy tapes! Såklart! Alltså den här serien är både olämpligt underhållande och intressant. Bundy är så störd. I love! Haha… bara det att han representerade sig själv i rätten och friade till sin tjej inför en domare och jury som ville spärra in honom vittnar om hur jävla bra den här true-crime serien är! Ses på Netflix nuuuuuuuu.


BEWARE OF THE SLENDERMAN! Den här dokumentären finns på HBO och är kanske den jag tycker är mest intressant ur psykologisk synvinkel. Creepy af och det hemska med en liten schizofren tjej som gör något oförlåtligt är så jävla svårt att få in och greppa. Jävligt bra är den iaf! Osäker om den finns kvar på HBO men det var där jag såg den iaf! Se den inte när det är mörkt och du är ensam är mitt råd till dig.


Mommy Dead and Dearest. Kanske den mest tragiska familjehistoria jag någonsin sett en dokumentär om. Mamman får flickan att tro att hon är sjuk, handikappad, efterbliven, döende you name it. Dottern växer upp och har under alla åren trott att hon också ÄR sjuk. Det är hon inte. Det är hennes mamma som har Münchhausen by proxy. Allt är så vidrigt och fucked up att jag vill gråta. Med andra ord: Filmen är så jävla sjuk! Arg blir en också. Se den. Störigt bra!

Jag tror att jag såg även denna på HBO. Google it!


Ingen lista utan Seriemördarpodden! Kort och koncist: Börja lyssna. Tips! Avsnittet med Pee Wee Gaskins är ungefär det äckligaste jag lyssnat på vilket betyder I love! Han var så långt ifrån frisk att jag liksom fortfarande inte ens får in det i huvvet. Hur han behandlade kvinnor och begick övergreppen är så omänskligt det bara kan bli. Helt jävla mental! Alltså vad SÄGER DENNA LISTA OM MIG EGENTLIGEN?!?!


Å på tal om bra podcasts. Den här är också given. Autentiska inspelningar från svenska rättegångar i regi av Nils Bergman. Sjuka människor, psykotiska mördare och ibland urdumma bedragare. LYSSNA!


Jag tror dom flesta av er sett denna, men den förtjänar ändå att nämnas här. Avery blir anklagad för ett brutalt mord tillsammans med sin systerson. Polisen misstänkts ha arrangerat brottsplatsen och än idag vet vi inte riktigt vad fan som hände på bilskroten där familjen bodde. JAG vet inte vad jag tror. Se den! Jävligt bra, speciellt nu när senaste säsongen släpptes och vi får en inblick runt andra ‘möjligtvis mer misstänkta’ höjs nivån liiiiiiite till.


Det här är en sån där pärla som många säkert missat! The Confession Tapes är precis vad det låter som. Korrupta och lätt opedagogiska förhörsledare som fastnat på band med misstänkta brottslingar gör att vi får en inblick och annan syn på vad ett erkännande egentligen innebär. Man bli fan chockad många gånger över hur dom behandlar oskyldiga människor. Vissa avsnitt är jävligt bra andra mindre bra men förtjänar ändå att vara med bland mina faves!


Ännu en sån där ‘Did he do it?’ dokumentär. The Staircase! Här får man följa den misstänkta mördaren genom fan hela livet. Han anklagas för att ha knuffat sin fru nerför trappan hemma, hon avlider och han förnekar brottet (såklart). Svårläst om han verkligen gjorde det och hans minst sagt personliga hemligheter som dyker upp under seriens gång gör hela hoolabalooet jävligt spännande. Se den!


Cirkeln är sluten. Började med non-fiction och avslutar med detsamma. Manhunt: Unabomber! Jag tänkte att den här inte alls skulle vara så jävla bra men efter några minuter in ändrade jag mig direkt. Jävligt bra skådisar och serien är både snygg och smart. Slående kombination! Det surras om en säsong 2, då med en annan terrorist i fokus. Time will tell!


Det finns hur många serier/podcasts/dokumentärer som helst som jag skulle kunna tipsa om men detta är fan riktiga faves! En del har jag kanske sett flera gånger. Björn tycker jag är lite störd. Lite är antagligen i underkant.

All the love/ V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.