Hurra! Vi ska INTE ha barn!


Ah det ljuva livet. Ska vi ventilera om just det LJUVA LIVET kanske? För ett år sedan var jag mentalt på en hård och kall botten med, iaf vad det kändes som, ett ton skräp ovanpå min kropp. Efter två missfall så pallade jag ingenting, klev rätt in i en vägg som var jättehård och sen arbetade jag inte på ett år. Jag gick knappt utanför dörren i höstas och jag sov helt galet dåligt. Vägrade medicin och tanken uppstod gång på gång hur mycket jag önskade ett gemensamt barn med Björn. Ni som har gått igenom samma ni vet hur jävla hårt det tar på en. En del orkar kriga även efter fem och sex missfall men inte vi. Det här är verkligen inte för oss. Efter en tid så började vi prata hur vi ska gå vidare och vad vi ska göra. Helt uppenbart är ju att det är onödigt att försätta mig i samma sits igen. Jag vill inte. Inte Björn heller. Så vi har beslutat att VI INTE SKA HA BARN! Allting sedan den tanken blev spikad har blivit lättare. Som en bris. Vi har det så otroligt bra som vi har det och två barn finns ju redan här. Två fantastiska sådana dessutom. Jag tror det är vanligt att fastna i tanken när man verkligen vill någonting och det var så det blev. Kunde gråta över detta i tystnad flera gånger i veckan och stressen jag kände inför att kunna prestera och orka gå igenom det igen gjorde att jag inte blev friskare. För mig så handlar återhämtning väldigt mycket om acceptans och insikt. Jag insåg att jag inte skulle klara av detta samtidigt som vi tillsammans accepterade att livet är bra ändå. Det var rätt enkelt att ta till sig detta faktum och lättnaden efter vi pratat och lagt alla dessa känslor i en låda och låst med en nyckel förändrade så mycket. Allt blev lättare. Mitt mående gick åt rätt håll, jag var glad igen och vi var bägge mycket lugnare. Rofyllda på nåt sätt.


Ibland märker vi nog inte att vi befinner oss i en nedåtgående spiral och därför är det väldigt svårt att veta hur man ska ta sig ur den. Hur tar man sig egentligen ut ur någonting man inte vet finns där och man har accepterat? Jag tror att min kropp kände direkt efter andra missfallet att det här inte är för oss och det var därför jag hamnade där jag gjorde. Idag så är jag full av insikt istället för ilska. Glädje istället för sorg. Vi har massor att vara tacksamma för och det är inget fel med att vara nöjd med tillvaron även om vi inte kunnat skaffa egna barn. Vi har egentid. Vi har ett väldigt bra varannan-vecka liv och vi har självklart massa drömmar som vi helt enkelt kan förverkliga snabbare än om vi skulle börjat om med bebis, småbarnsår och sömnlösa nätter. Bara det att vi idag får bra med sömn och kan kommunicera med våra barn (för det är VÅRA barn) samtidigt som vi planerar vad alla vill göra i helgen ger mig så mycket hopp och glädje. Vi är ju faktiskt i dom åren som jag längtat så otroligt mycket efter! När vi ser barnen lära sig läsa, dansa, sjunga och prata om djupa saker exempelvis. Jag är rätt usel på att hantera spädbarnstiden. Verkligen. Pallar inte nätter utan sömn, inte heller konstant kontroll och påtvingad närhet. Ingen lugn stund ens när man ska duscha eller på toaletten. Nej, det här beslutet är RÄTT och det är inget fel i att erkänna för sig själv att man inte orkar eller kan hantera ännu ett barn eller ännu ett missfall. Jag är glad för er alla som vandrat genom elden ut på andra sidan och pallat alla motstånd och misslyckanden, men mest är jag glad för vår skull som insett vad som är bäst för oss. Jag går inte in i den där elden igen för där kommer jag bli alldeles för bränd för att ens kunna hantera en återhämtning igen.

Jag ber också alla att sluta fråga. Konstant får jag frågan när vi ska ha barn, när vi ska försöka igen och andra relaterade frågor. Nej, vi ska inte ha barn. Det är spikat och vi vill inte prata om det något mer utan istället fokusera på vad vi ska åstadkomma tillsammans. Det är helt klart det viktigaste för oss, att vi har varandra.

All kärlek/ V

9 reaktioner till “Hurra! Vi ska INTE ha barn!

 1. mdotter

  Ååh! Jag känner igen mig i lyxen i varannan vecka. Har tre underbara varelser som vi får pyssla om till max varannan vecka. Så varannan vecka är det bara vi två (ja och hundar och katt). Vi två fria att göra precis vad vi vill. Och ha sex när vi vill och var som hellst i huset 😝 Det är en lyx.
  Tycker det låter som att ni vet vad ni gör och att det faktiskt inte borde vara någon annan än ni som ska ha åsikter om det. Go girl!

  Gillad av 1 person

 2. Sandra Sjunnesson Exposito

  Befriande text! SÅ härligt för er! ❤
  Jag har två barn, min man har två barn – och jag har en dov önskan om gemensamt barn, som jag vet inte kommer bli av då han är nöjd… den är tuff att bära på.

  Jag är ju dock mamman som för allt i världen inet kan se tjusningen med varannan veckan tyvärr… vi kan vårda relationen, göra vad vi vill osv men inget av det väger upp saknaden från barnen. Fy fan! När folk svarar mig på min beskrivning av våra liv (framförallt trötta småbarnsföräldrar) med: "Åh så ni har barnen varannan vecka och sen helt själv varannan vecka?! VILKEN LYX" – då vill jag stoppa upp den meningen i deras arslen, haha. Få saker som gör mig så provocerad…. för jag skaffade barn för att jag vill vara med dem, inte lämna bort dem varannan vecka.

  NJUT Av livet och erat beslut om framtiden! Kram

  Gillad av 1 person

 3. Anette

  Åh va skönt att ha kommit till insikt med vad NI vill, både med livet och tillvaron. Kanske är det något ni alltid kommer sörja på ett vis, att ni inte har gemensamma biologiska barn, men å andra sidan – ni kommer få sååå mycket annat i livet tillsammans. Och kanske är det just det som kommer hålla er låga vid liv ännu lite längre. Håller alla mina tummar och tår för er kärlek – och att den för alltid kommer att sprudla. Vilket jag är övertygad om att den kommer göra ♥

  Här har vi precis påbörjat bebisfabriken och hoppas på ett plus inom kort.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.