Q&A the conclusion

Minns ni att jag för någon månad sedan postade en händelse där ni fick fråga mig vadsomhelst och jag svarar? Weeell. Nu har jag gått igenom ALLA frågor och valt ut några som jag nu tänkte dela med mig av. Fick typ hundra frågor så vad fan… skulle bli lite väl mycket, men det betyder att jag kan dela med mig i omgångar istället! Kul! Tänker att det kan vara på sin plats att väva ihop alla frågor jag fått om ångest, oro och psykisk ohälsa i ett eget inlägg också. Det får bli nästa omgång. Men nu fokuserar vi på dessa första frågor. Så The Conclusion kommer här. Håll till godo.Älskar erat hus! Gör du all inredning- och bygger själv?

Nej, jag gör verkligen inte allt själv. VI gör allt själva och vi har jätteroligt varje gång! Nu är Björn den talangfulla snickaren och vi båda inreder mycket tillsammans. Vilket är helt underbart om vi ser i det stora hela. Jag kan med lätthet säga att jag har fria tyglar överallt, så även han, och vi kompletterar varandra bra eftersom han gör ena delen och jag den andra. Oftast. Jag är en människa med tummen mitt i handen så… men bra öga har jag. Två stycken för att vara exakt!

Vilket är ditt spirit-animal?

Haha… jag är en sucker för såna här frågor. Jag tänker att jag är en mix av en rädd kanin och en stark lejonmamma. Jag är alla känslor som ni vet.

Vad ångrar du mest att du gjort eller inte gjort?

Ingenting. Jag tänker väl att det är bättre att göra något och misslyckas än att inte göra det alls och det slutar typ med att jag inte har så mycket att ångra helt enkelt. Alla misstag jag gjort har ändå fört mig just hit och det är rätt jävla okej resultat liksom!

Är du samma person i verkligheten som du visar på sociala medier?

Jag skulle säga JA, men tror att jag kanske kan tolkas som hårdare än vad jag faktiskt är. Jag är självsäker och känslig men ibland är det svårt att förmedla en text som ska var både uppkäftig och ödmjuk. Jag är både stark och skör på en och samma gång Däremot kan jag vara jävligt osocial vissa gånger, men det är ingenting som har med nån annan att göra än mig själv så då är jag oftast tyst på Instagram. Jag har helt enkelt ingenting att säga och det kan nog alla känna igen sig i. Jag är rätt lugn och trygg. Väljer hellre att läsa en bok än gå ut och klubba. Jag har förändrats jättemycket senaste året och jag tror att det skiner igenom i alla sociala kanaler jag använder! Jag kan dock festa loss som fan ändå och då spottar jag definitivt inte i glaset.

Du verkar gilla alla människor! Gör du det?

Eh… nej. Fy. Alltså jag kan verkligen ogilla folk. Speciellt gnälliga energitjuvar som bara målar upp sig som offer hela tiden. Så tröttsamt. Det är bara att ta ansvar för sig själv och inte låta dom dra ner en. Vill dom vara så, så fine, men min vänskap kommer dom aldrig få. Sen tycker jag inte om dom med usel självinsikt heller. Eller människor som inte kan erkänna sina misstag. Däremot älskar jag olikheter och tycker att jag lär mig så mycket gott från folk som lever helt andra liv än mig själv. Människor är fascinerande!

Jag har så svårt att acceptera att en del inte gillar mig. Hur gör jag för att släppa sånt?

Jadu. Jag är tack och lov över den perioden när alla andras åsikter betydde något. Personligen så tänker jag att alla inte KAN gilla en och jag tänker inte mäkla fred med kreti och pleti bara för att ha många fejkade vänner. Tycker nån inte om mig så gör dom inte det. Pratar dom om mig så gör dom det. Människor runt mig som lär känna hur jag är eller bara träffar mig lite flyktigt lär nog ändå inse till slut att jag är rätt jävla bra ändå. Sätt dig själv först och bry dig inte om vad andra tycker! Det tar tid att acceptera att det är så men det är så jäääävla skönt när man kommer dit.

Favoritfärg?

Jag älskar havets toner och material med naturlig känsla. Som sten eller gammalt trä exempelvis. Tror inte det undgått nån att jag älskar allt blågrönt och grått. Det är rogivande färger och jag tycker det är viktigt att finna precis rätt kulör som passar hemma hos oss! Färg är roligt och jag tycker inte man ska vara rädd för att köra på en riktig färgklick eller murrig nyans. Så blått och grönt får jag nog säga är mina största faves!

Vad jobbar du och din sambo med? Ni borde ha ett inredningsprogram!

Hahaha! Ja, det skulle funka jättebra. Vi skulle kunna köra Salongsberusade Snickarn eller nåt sånt. Nä. Jag tror det såklart skulle vara hur ljuvligt som helst att arbeta med inredning, men fokuserar just nu på att studera till läkarsekreterare. Annars så arbetar Björn för FM Mattsson som säljare och jag studerar och frilansar för en mäklarfirma.

Varför har du ingen You-tube kanal?

Kanske därför att jag inte känner att vi direkt har mycket att fylla den med. Värsta som finns är ju fan när folk lägger upp vadtusansomhelst och det är ingen substans i materialet. Vi bestämde däremot igår att köpa en GoPro så vi kan föreviga resor och annat. Lovar att dela med mig av min sköna norrländska dialekt då.

Är du och Björn alltid sams? Ni verkar så glada och lyckliga.

Vi är INTE alltid sams. Har bråkat så in i helvete några gånger men vi är bägge duktiga på att inte sura och vara långsinta så fem minuter efter en diskussion så har vi helt enkelt släppt det! Vi är glada och lyckliga som fan och bråk och olikheter är en naturlig del av relationen. Jag älskar vårt förhållande oavsett dagsform.

Bästa tipset för en nybliven singelmamma?

Omg. Du vet inte hur bra du kommer kunna ha det. Uppbrott är ALLTID tråkigt och tufft, men när du landat så kommer du inse att det är dags att släppa loss och leva för din egen skull. Bry dig inte om vad andra tycker. Ha roligt och respektera dig själv och dina val. Köp ny garderob, klipp dig, tatuera dig om du vill! Världen är ditt ostron. Sen kan du vara lugna mamman på dina barnveckor och sen bli en ninja by night dom andra veckorna. Lev!

Vilken inredningsdetalj skulle aldrig komma in i ert hus?

Förundras ofta hur jävla fult en del har hemma. Mår lite dåligt när saker är missmatchade och det liksom är kaka på kaka. Är oerhört allergisk mot pråliga ljuslyktor med budskap eller plastväxter. Jag måste btw vara den enda i världen som tycker palettblad är SKITFULA också. Sann historia. Chabby-shit (glöm chabby chic) stilen är heller inte nåt jag skulle ta in i huset, men det är jättemysigt hos andra!

Hur var er första dejt?

Trevlig fråga! Vår första dejt var en solig fredag i maj och jag minns att jag och Björn planerat att ta en kaffe på stan, men jag skrev till honom på morgonen när han var påväg hem från Skåne och satt på Arlanda i väntan på planet till Skellefteå och helt enkelt ändrade agendan från kaffe till vinkväll. Ordagrant så skrev jag: ‘Vi skiter i kaffet. Ta med två flaskor vin och lämna bilen här över natten.’ Tackar min självsäkra sida för det påhittet idag och vi har varit tillsammans sen den första dejten. Vi hade också bestämt ‘ledig klädsel’ och inget piff. Jag hade mjukisar, inga lösfransar och no makeup. Allt var genuint och så fint! Vi hade skitroligt och pratade till tre på natten, sen somnade vi och barnen väckte oss på morgonen.

Har du någon gång kompromissat bort dig själv?

JA. Såklart jag har. Många gånger faktiskt. Jag var en sån som alltid ville vara alla till lags och gjorde absolut ingenting för min egen skull. Jag kom till insikt för några år sedan att jag ska veta mitt eget värde och inte böja mig för andra hursomhelst. Prova. Det är jävligt befriande att släppa taget.

Vad är din bästa egenskap som partner?

Måste vara att jag gör saker utan att Björn ber mig. Som att klia honom på ryggen eller komma med fika till bordet så han slipper osv. Det är dom små sakerna som ger det där extra och jag ÄLSKAR att göra dom. Han gör samma mot mig också och det är så fint på många sätt! Och att jag är förbannat rolig. För det ÄR jag. Sen tror jag Björn uppskattar att jag är påläst och smart. Han är en sån som inte kan hantera blåsta människor som inte har nån koll på något.

Lagar ni alltid lyxmat eller?

Nämen herregud nej. Björn är en fantastisk kock och vi svävar iväg ofta under helgerna men vi kan lika gärna göra nachos med massa guacamole eller käka en pizza inne i stan. Noll fancy med andra ord. Min favoritmat alla kategorier är just nachos och det är verkligen ingen lyxmat i min värld, men älskar att Björn gillar att laga mat och berömmer honom för det typ varje gång. Jag försöker få honom att gästblogga lite om Bönas Bistro här men får se med den saken!

Du är så fucking cool. Alltid! Omg.

Ville bara avsluta med en riktig egoboost. TACK! Det värmer verkligen att läsa sånt här. Kärlek.


Så. Hoppas ni fått reda på lite saker ni inte redan visste i och med detta. Det är så kul att svara på era frågor! Blir som en själavandring mixad med en tripp längs memory lane.

P&K/ V

2 reaktioner till “Q&A the conclusion

  1. bna81

    Du har ju inte bara två skarpa ögon för inredning, du har ju även två tummar mitt i handen oxå.😬

    En sak som absolut aldrig kommer över tröskeln här är den sån där pizzeriafläkt med rotting och tre moderiktiga lamor i krom.

    Varför nämnde inte min pepparsås från igår?? 😳

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.