Lugnet efter stormen och badrumsdrömmar

It’s Monday but it’s okey!

Jaha. Så var ännu en barnvecka förbi. Varje måndag som vi byter och lämnar av barnen för pappavecka så faller jag in i nåt slags narkoleptiskt tillstånd. JAG ÄR SÅ TRÖTT! Varje gång samma sak. Som om all energi i en vecka fått vänta på att fyllas på och när jag väl blir ensam hemma med bara mig själv att värna om så kan jag sova i flera dagar. Det känns i alla fall så. Trodde helt seriöst att jag tog fel på medicin på morgonkvisten och istället för Sertralin tog Citodon. Så var nu inte fallet, men slocknade som ett barn på soffan direkt alla åkt hemifrån. Så nu sitter jag här, yrvaken och med en kopp starkt kaffe och alla skolböcker i knäet. Det känns lite som att jag inte kommer få ett dugg gjort idag. Har ont överallt, är förkyld som fan och det finns heller inget jag MÅSTE GÖRA. Ibland ska en ha såna dagar, men jag är en rastlös och vankande själ så har alltid svårt med att inte göra något alls.

‘When I’m anxious, I clean!’

Jag har i alla fall städat! Rutinen är att alla städar sina rum på söndagar innan pappaveckan börjar, men då har ju jag typ 5 rum och inte bara ett som barnen. Gillar dock att städa och att vakna med kliniskt rent hus gör mig lycklig ända in i själen.

Så vad har då hänt senaste tiden hemma? Inte så mycket faktiskt. Vi planerar mest framtida projekt och bara det är ju en cirkus. Från ingenstans så har jag och Björn fått för oss att göra något slags badrum nere i källaren så vi kan bada och basta osv där. Ja, vi har en bastu inne i huset också. Vad ska jag säga? Björn gillar att basta! Vi är hursomhelst inne på att kakla och klinkra delar av rummet och ha ett stort fint badkar någonstans där inne. Det är fan det ENDA jag saknar här hemma. Vi har inget badkar. Sen får det gärna finnas regndusch och kanske en liten soffa eller någon slags mysmöbel. Ni hör ju. Så här är det alltid när vi börjar spinna på något, men det är så jävla underbart att vi delar det här intresset för att renovera och göra personligt, så det kommer antagligen alltid växa fram projekt ur tomma intet bara för att vi VILL. Jag får upp en bild i huvudet där grönt kakel möter industriell design. Tror det skulle bli råsnyggt och det är just den råa känslan jag vill åt. Råmysigt. Råvärt. Rått! Tanken är i alla fall att vi ska ha ett badkar, obviously, mest troligt blir det nåt slags spa-badkar och sedan flyttar vi bort alla maskiner till ett annat rum i källaren och utnyttjar platsen vi får där till sköna möbler och kanske en dusch då som sagt.


Idag så kan vi verkligen önska mer av tvättstugan, men samtidigt är det ett sånt där klassiskt utrymme som en alltid tar tag i sist. Jag tänker att hörnan där vi nu hänger diverse kläder skulle fungera fint med badkar och att vi på andra sidan rummet kan ha någon dusch och möbel.


Detta rummet är KAOS. Kanske inte stökigt, men vi har sladdar överallt, ledningar ÖVERALLT och dessutom så är väggarna i jättedåligt skick. Rummet klarar sitt jobb men det är inte direkt en plats som är rolig att hänga på. Jag tycker det är viktigt oavsett vi pratar tvättstuga eller vardagsrum. Alla platser ska vara trivsamma och fulla med kärlek! Så det här är antagligen nästa riktigt stora projekt. Jag drömmer om marockanskt kakel och murriga färger. Tror detta kan bli ren magi om vi bara får planera lite mer. Det är en pengafråga också såklart. Vi kommer antagligen måsta göra något åt avloppen i huset och det är en sån jävla tråkig utgift men en nödvändig sådan. Det finns inget annat val helt enkelt.

Nej, nu MÅSTE jag komma igång. Ska försöka läsa litegrann utan att somna igen. Fast samtidigt… en förtjänar att sova lite extra ibland!

All kärlek/ V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.