Vårrus, sandaler och sjöutsikt

Den här måndagen började fan så jävla tidigt. Har skitmycket att skriva till en uppgift i skolan och påskhelgen sinkade mig lite. Steg därför upp 06.00 (jag vet- sjuk självdisciplin!) och sen satte jag mig med mina böcker och bara skrev och korrade. Skrev och korrade. SKREV OCH KORRADE!!! Helt jävla dum i huvudet är jag. Så trött i skallen nu, men det har antagligen mest med projekten vi dragits med utomhus idag. Städ på tomten, planering inför ett stundande förrådsbygge och trädgårdsdrömmar.


Gled in i Björns sandaler och traskade ut för att kika på hur utsikten tar sig och nu ser vi verkligen skillnaden sen huggningen började. Vi hade redan helt öppet på vänstra sidan men nu börjat det vara VÄLDIGT öppet på andra sidan med. Detta gör även att jag börjar gå i tankar om odling och annat roligt. Vi har mycket jobb med gården även om den är relativt fin. Delar av gräsmattan är fan helt jävla kass sen vi drog el ner till bastustugan och altanen, vi har två små fula byggnader som ska bort fort så ini helvete och alla grejor som ska förvaras någonstans vet vi inte ens var vi ska ställa, lägga och organisera. Därav förrådsplanen! Björn hittade en stuga i funkisstil som vi ska bygga upp tillsammans när den väl landar, där ska ALLA SAKER RYMMAS! Kommer bli så skönt att få mer plats i andra skrymslen och ha allt samlat på en plats.


Och titta! Vet inte hur många träd som fällts i nuläget men det är MÅNGA. Fler ska bort och vi står och glor som två idioter när han är här och skövlar. Nån fler som är så? Alltså jag är en sån jävla granne! Smyger runt och spejar på allt och alla i alla jäkla lägen. Så nyfiken och det är SÅ KUL att se förändring på detta sättet.


Jo, jag har ju även fastnat i nån slags odlings-psykos där jag helt enkelt inte kan sluta tänka på vad som ska planteras och inte. Idag beställde jag två buskar med rosa vinbär. Hur fina som helst. Ser ut som små pärlor i samma färg som rosé-champagne! Drömmen! Barnen vill ha smultron så jag budar på massa plantor för att möjligtvis komma över dom lite billigare- om jag har tur. Snart så kan jag börja plantera i pallkragarna. Dom är för övrigt hur gamla och risiga som helst, men jag gillar ju sånt så det gör ingenting. Det är liksom en gammal aura som känns i vår trädgård. Snart kan jag sitta under dom blommande äppelträden och njuta också. Min kära gamla farmor som snart är 90 bast hävdar att vi lika gärna kan bränna skiten- då menar hon träden- för dom är ju fan bara i vägen. Något dom inte alls är, men hon är en tuff kärring så ibland går jag nästan med på hennes påhitt.


Allt är så grått och rätt trist här fortfarande och alla mina kompisar från södra Sverige lägger upp bilder på gröna gräsmattor och blommande buskar. Jag är lite avundsjuk, men snart kommer vår gård att vakna också. Vi är lite sena med allt här i Norrland. Jag önskar innerligt att klimatet var mildare och mycket varmare när vi går mot sommaren, vill så gärna odla stockrosor, stora medelhavsväxter och fruktträd men det är lite si och så med det. Vi behöver med andra ord tänka på ganska många saker innan vi planterar något i den här gudsförgätna jäkla jorden.

Nu ska jag slå in Vides present till imorgon! Tänka sig att jag blir mamma till en 6-åring. Magiskt.

All kärlek/ V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.