Beer with me!

Jag satt häromdagen och grubblade över hur tusan jag på ett enkelt sätt kan recensera lite öl här på bloggen. Efter lite lätt hjärnsläpp så kom jag fram till slutsatsen att jag fan tänker skriva precis det första jag tänker när första klunken är tagen. Det kommer bli lite hursomhelst men framförallt ärligt och roligt!

Jag älskar verkligen öl. Det är en otroligt intressant värld full av olika smaker och tekniker. Jag vet att många av mina vänner alltid beställer ‘en ljus öl’ vilket är ett relativt svårförstått begrepp egentligen. En lager kan ju fan vara mörk som natten och en Ale behöver inte ha samma färg som kavring. Hör va jag säg!!! Sen kan jag känna att det absolut inte behövs några ordval som lyser pretto och fancy. Därför kör jag på detta viset och skriver precis det jag känner istället för invecklade ölbryggar-termer. Kan känna att några enkla ord som att ölen smakar ‘sommar’ säger mycket mer än ‘lättdrucken’. All öl är väl fan lättdrucken?! Iaf i min värld.

Detta äro ICKET ett sponsrat inlägg, förutom då att Björn köpt ölen åt mig. Gills det som spons?

Så varsågoda era fanatiker to be! Ölen kommer här. Utan någon som helst professionalism men med humor. Det är väl ändå det viktigaste?

SKA Brewing Modus Hoperandi India Pale Ale 6,8%

Ja vad fan ska jag säga? Ni vet när en öl är så pass stark att det fan inte spelar någon roll hur den smakar? Så är det med den här jäveln. Smakar som en syrlig bortglömd godis på midsommar. Jag tycker den är helt okej. Speciellt 02.45 på natten när man dricker slattar som är kvar efter kvällen. Ni vet vad jag menar! Att burken är jävligt ball ger den några extrapoäng också.

Betyg: 3/5


Bryggarbackens Hop on India Pale Ale 6,5%

Åsså den här jäveln. Det här är fan riktig jävla båttur på burk. Förra sommaren drack jag IPA konstant i värmen och det finns enligt mig ingen godare öl att insupa när det är varmt. Den här är precis lika god som den förra sommaren. Ni vet såklart inget om det men om jag säger att den är jävligt najs och god så räcker väl det? Typisk IPA med härligt stark humle. Blommig och sådär puttinuttig som alla hatar. Fast den här älskar vi. Dessutom är den från Skellefteå vilket gör att mitt hjärta tar några extra skutt! Heja Bryggarbacken och Skellefteå Bryggeri!

Betyg: 4/5


Founders All Day IPA Session Ale 4,7%

Jamen va fan den här HÖR man ju på namnet att man ska dricka hela långa dagen. Smakar EPA-traktor och Eddie Meduza fast med finess. Nu kanske ni som INTE är beresta i ölens värld undrar vad fan SESSION står för. Jo! Det betyder att det är en alkoholsvagare öl fast med samma goda härliga smak som alla andra! I alla fall dom bra jävlarna. Själv tycker jag att detta faktiskt är perfekt alkoholhalt på en öl!

Betyg: 3/5

Brewdog Dead Pony Club 3,8%

Finner fan inga ord! Den här smakar fan dålig efterfest i Bromölla. Med andra ord rätt jävla kass men det fattar ju vilken idiot som helst!

Betyg: 1/5


Nya Carnegie Bryggeriet 100W IPA 6,8%

Fruktsallad! Den smakar massa frukt och förvirring. Precis som leken FRUKTSALLAD som alla vi 80-talister drogs med på fritids. Jag fattade ingenting då och jag fattar ingenting nu. Ska jag dricka den eller ska den lekas med? Är jag ett päron eller en jävla banan liksom? Som ni kanske förstått inte jättegod. Blaskig som en pensionärs rödgråtna ögon efter att Oldsberg slutat i På Spåret.

Betyg: 2/5


Ballast Point Brewing Grunion IPA 5,5%

Tänk er den mest perfekta och godaste ölen du någonsin druckit. Gör du det nu? Ser du den framför dig? BRA. Den här är PRECIS som den fast tvärtom. Det finns ingen jävla kärlek i den här blå burken. Faktiskt kändes det som om jag straffades för något när jag drack den men jag vet inte för vad!

Betyg: 1/5! Låt mig förklara. En poäng är för att det alltså ändå finns alkohol i burken.


Tydligt att Skellefteå fan är bäst på att brygga öl. Okej, kanske är lite enögd men av dessa är den iaf helt överlägset bäst. SÅ GOD. Och ett riktigt bra tips till er som gillar IPA. Nästa gång ska jag bara testa öl från Asien. Konichiwa mother fuckers!

/V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.