En vecka fylld av gin

Denna veckan har vi ätit så mycket gott och druckit så OTROLIGT mycket najs. Männen lagade mat, jag ordnade drinkar. Fint fördelat sådär. Så. Gin är ju alltid lika roligt att laborera med. Det är dessutom inte alls svårt! Easy peasy. I veckan har jag gjort många olika åt grabbarna som varit här och tänkte ge er lite inspo!

Så först: Köp hem olika frukter och grönsaker som kan tänkas passa till ginen du har. Min favorit är ros och fläder tillsammans med en riktigt bra gin. Denna vecka blev det några såna och sen satsade vi på lakrits och peppar!

Hernö med stjärnanis & fänkål

Den här kombon är så jävla god! Jag använder ofta Hernös gin till mina GT:s för att den i sig är så ren och enkel. Och supergod. Med andra ord en riktigt vettig flaska att ha på hyllan hemma. Denna GT är med stjärnanis och fänkål. ASSÅ LAKRITS! Skiva fänkålen tunt och släng i några stjärnor, en femma gin (eller så mycket du önskar) och en riktigt bra tonic. Fever Trees vanliga tonic är super till denna. Glasen då? Dom hittar ni som vanligt hos Cask & Co. Klick HÄR

Hendricks med gurka och enbär

Gjorde en med enbär och gurka. Inte alls lika god men tanken var att testa runt lite. Jag brukar vanligen använda Hendricks med gurka och grova svartpepparkorn, men ville testa gurka och enbär. Som sagt, inte alls lika vinnande kombo, men det är exakt såhär man ska hålla på tycker jag! Våga testa lite. Dessutom så är det ju absolut inte en konstig idé att ha enbär i därför att gin är en dryck med just enbär i fokus. Jag önskar dock mer smak och därför saknar jag pepparn. Många kan tycka att gurka/svartpeppar är något föråldrad blandning men jag tycker den ALLTID HÅLLER. Så jävla god är den. Denna med enbär och gurka var som sagt inte alls lika episk. Men! Jag gjorde såklart flera andra som blev toppen. Dom fina glasen heter förresten Alchemist och kommer från Barkonsult. Klick HÄR.

Pink gin med ros och fläder

This is da shiiiiit. Min favvodrink. Ros&fläder med gin. Jag lovar att den kommer bli favoriten i sommar.

5cl gin 2,5 cl limejuice 2,5 sockerlag, 5cl Ros & fläderlemonad, garnera med riktiga rosenblad. KLAR! Jag brukar slänga i rätt mycket extra lemonad för den är äckligt god. Testa dig fram.

Denna drinken tackar jag mitt jobb på Brygg CC för. Den fanns på vår meny ett bra jävla tag och jag var inte sen med att rekommendera den till gäster. Den är verkligen SÅ GOD!


Under helgen har vi även testat att dricka gin neat. Alltså enbart gin och inget annat. Jag vill tipsa om just denna:

Bergslagens Destilleri Oak Gin

Den här är så god att dricka bara som den är! Fin att ha hemma och lite härligt att det inte alltid behöver vara rom eller whiskey som kommer fram efter ett gott mål mat.

Blodgrape och timjan med Bareksten

Den här slängde jag ihop också. Perfekt när grabbarna köpte timjan till plankstek tidigare under veckan. Mina kliande GT-fingrar kickade igång som vanligt när det står färska kryddor i köket. Timjan är SÅ GOTT tillsammans med blodgrape. Såklart en smaksak och jag kan bara utgå från mig själv men testa hemma och se om du är som jag.


Det blev en fantastiskt vecka med vänner och gin. Så otroligt glad och tacksam över att vi har så mycket kärlek runt oss. Och! JAG OCH BJÖRN HAR TVÅ ÅR IDAG! Så himla fint! Till och med han som höll koll på datumet. Vilken kille! Du betyder ALLT för mig🖤

Hoppas ni fått lite ny inspiration! Nu fortsätter söndagen i sakta mak och imorgon kommer barnen hem igen. Ljuva liv!

Kärlek! / V

4 reaktioner till “En vecka fylld av gin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.