Pt 1 Konstnärsvillan

När jag tittar på hus, lokaler eller byggnader överhuvudtaget så undrar jag alltid hur det ser ut på insidan. Gör ni det också? Hursomhelst så har jag världens roligaste jobb. Att få gå in i massor av hus och botanisera bland gammal inredning och härliga inredningsstilar passar mig så himla bra! Vackra, fina, lilla Burträsk med så många gömda godbitar. Kanske funderar ni på att flytta eller köpa större hus? Söker ni renoveringsobjekt? Det är roligt att leta och finna rätt plats för en och jag vill att ni ska SE hur härliga objekt, hus och lägen vi har här. Kanske bor du redan här eller funderar på att flytta hit? Då har du kommit till rätt jäkla blogg! Jag ska få smyga in i alla dessa hus som ska säljas. Sen fotograferar och dokumenterar jag! Tycker det känns så roligt att få arbeta på det här fria och öppna sättet. Kanske ni får nog med känslor för ett hus att ni äger det till slut? Alla objekt jag visar i den här följetongen är TILL SALU och on the market. Dom säljs via Marklund Mäkleri (KLICK HÄR!) som ni hittar både online och på Instagram. Jag delar självklart pris på huset och andra viktig info här på bloggen. Är det något ni undrar över är det bara att fråga. Detta huset som jag och Mia fotat (du är en stjärna btw!) ligger på Skråmträskvägen i Åbyn. Häng med.

Idag har vi fotat ett riktigt härligt hus där föregående ägare verkligen låtit insidan tala. Huset är en klassisk funkisvilla byggt på 30-talet och det är så tydligt att en konstnärlig själ satt guldkant på stället. Så mysigt och olikt allt jag tidigare sett här i Burträsk. 144kvm sammanlagt på två plan plus en källare på 65kvm.

Så välkommen till Konstnärsvillan! Det är ett hus fullt med prylar och skrymslen i skön retrostil. Jag blev helt förälskad i lilla hörnan på övervåningen. På ena sidan staffli och penslar, på andra sidan detta:

Hur mysigt? Alla inredningsfingrar kliar på mig nu. Huset i sig har lite jobb framför sig för att bli sådär härligt eget och modernt igen, och jag tycker en ska ta vara på dom små egenheterna och vinklar & vrår som finns här. Som denna avlånga ateljé. Antagligen skulle jag göra något slags hobbyrum för barnen eller kanske bibliotek.

Det här blev det rummet jag föll för mest. Det är ovanligt och personligt vilket betyder att jag blev kär direkt.

Så lite kök nu kanske?

Kan säga att detta rummet är så härligt för att det är så långt ifrån min egen stil och potentialen är ENORM. Slå ut väggar och bygga öppen planlösning med ett härligt nytt kök där retrovibbar får sätta tonerna vore ju hur najs som helst.Jag älskar när jag får inspiration av något gammalt för att sedan göra om det till mitt eget. Bästa sortens känsla! Matplatsen är såklart helt olik min egen smak, men huset har så många möjligheter till att bli HUR JÄVLA BRA SOM HELST att jag nästan är lite avis.

Som det här trappräcket. Trappen och allrummet uppe öht. Magiskt! Tänk att ta bort repet, måla räcket och trappen och sätta sin egen prägel på detta gamla FANTASTISKT fina trappräcke? Jag är lite smått besatt av gamla räcken. R Ä C K E N. Så jävla najs inredningsdetalj som folk har alldeles för lätt att bara slänga bort. Snälla! Alltså SPARA. Det ger huset så mycket karaktär.

Sen har vi ju det här med gamla saker.

Jag tycker inte man ska reflektera alltför mycket på inredning och stil när man ska köpa hus, istället borde man titta på vinklar, planlösning och egenheter som kanske inte går lika enkelt att förändra om en vill. Golvet och ljusinsläpp är typ såna saker. Jag gillar fiskbensparkett och jag gillar stora fönster så vet jag med mig att dom två sakerna redan finns tycker jag att jag redan vunnit lite även om det finns mycket jobb i övrigt.

Detta golvet på övervåningen alltså! Så jävla fint. Sen gillar jag glasdörrarna och egentligen hela hallen! Det är en liten hall man kommer in i men sen kommer du ut till denna som avgränsar till köket på ena sidan, vardagsrummet i andra och sen en stor bred trappa som går upp till ett gigantiskt allrum.

Köket är gammaldags. Vita släta luckor och en liten träspalje tillsammans med det röda mönstrade kaklet gör att det skriker REEEETRO! Men med massa kärlek såklart. Här finns det gott om möjligheter att panga ner väggar. Planlösningen skulle bli öppen och fräsch samtidigt som du skulle få ett kök där alla ryms och kan mysa ihop med lite vin och god mat. En öppen spis nere finns och uppe likaså. Drömmen visst?

Hon som bott här tidigare verkar ha varit en så cool kvinna. Det är konst ÖVERALLT och det är sån där konst som det märks att hon arbetat med länge och med massa känsla bakom. Hade hon inte varit den underbara konstnär hon är hade inte huset haft samma karaktär och jag hade då inte alls känt samma uppfyllande känsla av att vandra omkring här i tystnaden.

I källaren trängs prylar och pryttlar med en stor vävstol. Fotade inte där men kan säga att det märks att folk LEVT här. Som att se deras hela liv samlat på hyllor och i konst. Fint på många sätt.

Tog såklart bilder på mig själv i stora vardagsrummet! Även här TOKSNYGGT golv och med gamla saker överallt. Såklart. POTENTIALEN!!!!

Sen är det detta med detaljer! Jag vet ju att det självklart inte följer med huset men det ger så mycket härlig inspo. Även om jag inte målar så VILL jag måla. Även om jag inte har samma stil hemma vill jag ta till mig delar av stilen OM jag skulle bo här.

Detta huset ligger som sagt ute NU. Priset börjar på 495.000 kr och om jag var du så skulle jag gå på visningarna som kommer snart. Rättare sagt 19 maj vid 12- snårish. Där träffar du härliga Ann-Helen men även MIG! Jag är ju rätt jäkla härlig jag med.

Burträsk alltså. Bo här💗 Konstnärsvillan ligger fint belägen med tjärnen på andra sidan vägen där det finns både brygga och bänkar. Mysigt en sensommarkväll!

Jag hoppas det känns roligt att se alla dessa objekt ur mitt perspektiv och mina tankar och funderingar bakom. Detta är ett jobb och en idé som jag verkligen vill utveckla och bygga vidare på. Bo i Burträsk kommer flera gånger dyka upp här på bloggen. Hoppas ni vill hänga med!

Kram/ V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.