’CP and slayin’ Nicole kapar bloggen!


Hej, mitt namn är Nicole och jag är CP. Jag är ett weirdo som hänger på Instagram under nicket ”Nickoskhy” och jag har kidnappat Veronicas blogg… shhhh!

Jag blev väldigt glad och inspirerad när jag läste Veronicas inlägg och tänkte att jag kunde dela med mig av mitt snedvridna perspektiv (skämt åsido).


Jag är 21 år gammal och uppväxt i en tätort i Håbo kommun som heter Bålsta och trots att jag inte är jättegammal än så länge så har samhället format mig till den kvinnan jag är idag – hon som jag alltid kommer att vara.

Jag är helt jävla CP och jag är extra combatpower.

Det där är så jävla provocerande att läsa (Trust me, I know) men det är meningen. Jag har alltid fått slåss för att ta plats dels som kvinna men sen som halt. Vissa människor tittar fortfarande på mig som om jag har en könssjukdom mitt i ansiktet när jag kliver in ett rum ibland som om hela jag är en geggtumör. Eller tja, nu är det jag som har fördomar… för att mina tidigare erfarenheter har skadat mig, repat mig liksom. Jag har provat att ta varenda skepnad jag har kunnat hitta men ingenting har passat.


Jag kan inte springa marathon, jag lärde mig aldrig att cykla och mina simkunskaper är på riktigt nästan obefintliga men vad fan gör det? Jag kan verbalt slakta, jag är inte rädd för att försvara feminism och systerskap när någon kommer och är oskön och helt jävla allmänt bara solkar ner det med lökiga kommentarer.

I skolan blev jag tillsagd att sluta skämta, vara lite mer som en tjej. Tona ner och inte flabba så jävla högt. Men då skrattade jag bara ännu högre och istället för att tona ner så tonade jag upp tills volymknappen gick sönder.

Jag minns en gång i sexan på en musiklektion så behövde jag hjälp med att acckompanera en låttext som jag hade skrivit. Jag frågade min vän, låt oss kalla honom bakåtsträvaren.

Bakåtsträvaren såg på mig förvirrat och sa: ”Varför skulle jag hjälpa dig?! Du är ju handikappad.” Jag tycker genuint synd om bakåtsträvaren för han var att var så dum i huvudet och inte påläst. Ska jag vara helt ärlig så hade jag blivit förvånad om han var projektchef på Amnesty as we speak. (Han har nog inte förändrats jättemycket) han försökte matcha med mig på Badoo men jag fick nästan kreka i min egen mun då och raderade appen.

Min sensmoral i den här historien är att oavsett om du haltar eller ej. Oavsett vem du är så är du ditt eget väsen och du behöver ingen som ska styra över dig eller bekräfta att du är good enough, för du är fucking fantastic och jag är så stolt över att vi samexisterar.

img_7753


Vår tidsålder är inte lätt att hänga med i to be honest och jag blir matt när jag tänker på vilken prestige jakt vi globalt sysslar med. Just nu så är jag en “sån-där” som hänger på dejtingappar och tro mig jag har testat många och gått igenom många stela och underliga möten. Många av de mötena gör att min feministiska sida vill slå mig själv i ansiktet med en stol två gånger om. Jag mötte en kille en gång som jag tycker var riktigt söt, du vet blond, blåögd halvlångt hår och som luktade gott. Vi satt oss ned på Espresso House och även om han var söt så frös jag till is inombords när vi började konversera.

Han berättade om att han hade en “våldtäkts-fetisch” som gick ut på att låtsas våldföra sig på sin partner och jag är verkligen inte den som kink-shamear men som kvinna som har blivit sexuellt utnyttjad så kändes det så konstigt, äckligt och allmänt fel. Men jag drack upp min chai latte med ett påklistrat leende och satt med honom dejten igenom utan att höja på ögonbrynen för mycket. Jag hade dessutom tagit på mig skyhöga svarta plattå skor som jag knappt kunde gå i så om han ville köra en Michael Myers och flå mig levande så hade han lätt kunnat övermanna mig.

Jag är den typen av person som faller för innehåll mer än yta. Jag kommer alltid att värdera hur du beter dig mot andra människor framför hur mycket stash du flashar eller hur fina leksaker du än må ha.

Men jag har nog inte alltid tänkt så och därför varit i väldigt märkliga konstellationer som jag har försökt ta mig ur och alltid slutat som en skitstövel fast att jag är en relativt schysst person. (Blev till och med utslängd en gång för att jag gjorde en tabbe – kan berätta det vid ett annat tillfälle)

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte drömmer om ett stort prinsessbröllop och 2 barn för att det gör jag. Jag vill leva tillsammans med någon som älskar mig lika mycket som jag älskar torrostade pumpakärnor (which is a lot) och jag hoppas att jag får den chansen för ibland så känner jag bara för att halta åt helvete och stanna där.

Men i slutet av dagen så kommer jag på att det jag gör är viktigt. Att det faktiskt gör skillnad och att jag inte behöver bekräftelse av en man. De enda jag behöver bekräftelse av är mig själv, min familj och återigen – MIG! Ingen man kan definera mig, det kan bara jag göra.

Jag lever för mig själv, JAG är solen i mitt eget universum och jag har alltid tänkt att “om… jag”  men “om” är ett farligt ord för mig. När jag tänkte “Om jag blir smal..” så drabbades jag av bulimi. “Om jag bara..” då hamnade jag i stört giftigt förhållande så jag försöker definitivt lära mig att omvandla “om” till “nu” och viktigast av allt är “när”.


Min Instagram är något som också är väldigt lugnande och helande för mig. För vi är en familj som ständigt växer och där blir jag omfamnad precis som jag  är. Jag kan vara fin, ful, trasig, hel – doesn’t matter. Folk finns där för mig och jag kan inte uttrycka i ord hur mycket det betyder för mig. Min aktivist resa började på ett väldigt absurt och oväntat sätt.

Jag satt och scrollade i en välkänd grupp på Facebook och hittade ett inlägg postat av en person med en grövre form av CP som hade blivit illa bemött på en nagelsalong där hen blev nekad behandling pga spasmer. Jag själv har inga spasmer men det kokade ändå i mig för jag tål inte orättvisor. Så jag gav mig in i leken och kommenterade att det var ett fruktansvärt bemötande och att hen helt enkelt borde få sina pengar tillbaka.

Då var det en bitter och något stressad nagelteknolog som svarade att “nagelsalonger inte har någon skyldighet att ta emot CP-skadade och de har rätt att neka kunder.”

Jag blev på riktigt helt förvånad över personens ignorans och skrev en lång utläggning och fick till svar att jag borde läsa på om CP och spasmer.

Då skrev jag en lista i punktform som jag sedan postade i olika grupper. Den såg ut såhär:

Okej, era blomkålshuvuden. Nu har jag fått nog av alla fördomar, all okunskap och allt förtryck som finns var det gällande fysiska handikapp. Så jag tänker gå rakt på sak utan att blinka. Ja, jag har en CP-skada. Jag är så annorlunda och så främmande. Men grin då! Jag haltar när jag går och jag är det där ”vem är det som går och går och aldrig kommer till dörren?” Skämtet. Hade jag en serie på Netflix så skulle den heta Walking Bad. Haha! Nu har vi det ur vägen.

Jag tänkte dementera några saker som jag får höra dagligen och jag hoppas att ni slipper vara mindre rövhattar mot andra med funktionsvariationer efter detta.

1. Jag har ett sommarjobb inom äldrevården där jag trivs (vissa äldre är trångsynta gamla bröstkarameller men jag klarar mig)

2. Jag kan springa, men Usain Bolt skulle bli avundsjuk på min freestyle om han såg mig because Damn.. i’m fine 🤤 Limp Biscuit.

3. Det är inte ärftligt eller smittar, min pappa är ganska fientlig ibland men det har ingenting med ett synaps fel att göra.

4. Jag dejtar! Killarna jag dejtar har inget problem med min combat power, och nej, det innebär inte att jag måste dejta halta snubbar. Hur fan skulle det se ut om vi var två?

5. Jag är inte förlamad eller efterbliven om du antar att någon med en funktionsnedsättning är dum i huvudet så är det antagligen du som är det, honey.

6. Jag vill inte exklusivt bli vän med någon annan bara för att denne har ett handikapp, vi har inget intranät som säger att vi måste hänga med varandra. Klickar vi så klickar vi. Men tvinga inte på något.

7. Jag vill inte bli jämförd med någon, vi är alla fierce och olika.

8. ”Är du CP eller?” Ja. (Nej, jag tycker inte att dina CP-skämt är roliga)

9. ”Kan du ha sex?” Ja.

10. Nej, jag har ingen personlig assistans när jag flyger.

11. Jag har inga spasmer eller ryckningar.

12. Jag kan prata.

Om du är en rövhatt och drar alla över en kam – Fuck you.

Det dröjde inte länge förrän media började höra av sig och “Nickoshky” föddes. Jag vet att jag var född för det här – att vara sarkastisk och knäpp och ändå göra skillnad.


Jag kommer aldrig att sluta med det jag gör så länge jag vet att det finns människor som behöver mig. För i varje skolklass finns det en Nicole Blomgren, oavsett hur funktionsvariationen ser ut, oavsett vem eller vad hen identiferar sig som. Jag vill vara den vuxna som jag inte hade och jag kommer fortsätta att vara det. I resten av mitt liv.

Jag föddes med en gåva som jag trodde var en bestraffning men den ger mig möjligheter jag aldrig trodde att jag skulle ha fått utan min combat-power.

Och.. för all del hatarna kan hata allt de vill på mig men ge fan i min funkisfamilj. Jag möter kommentarer hela tiden och jag skulle ljuga om jag säger att dom inte påverkar mig men jag är fan så mycket starkare än dem som är elaka.

Spotta ut mig som wasabi för fan, jag är inte allas smak och hur kul skulle det vara om var det?

Jag föddes 10 veckor för tidigt just för att jag måste ut och förändra saker hur de ser ut. Jag kan inte vänta, för om inte jag tar tag i saker. Vem fan gör det då?

Och alla som frågar mig om pengar… okej, Joakim Von Anka. Let me teach ya’ll a lesson. Allt jag gör är än så länge ideellt. Min betalning är kärleken som jag får genom att exponeras och visa upp mig. Och kalla mig för apan på Skansen, uppmärksamhetskåt och allt möjligt. Jag är här för att stanna, fågeln Fenix och inte mindre än det.

/Nicole

2 reaktioner till “’CP and slayin’ Nicole kapar bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.