’Känn lugnet’

Vet inte hur många gånger jag senaste veckan upprepat dessa ord för mig själv: Andas. Känn lugnet. Det ordnar sig. Du klarar detta.

Så alltså vad fan händer Veronica? Sällan är du totalt jävla omotiverad och såhär självkritisk. Antar att det är meningen att det ska gå i vågor och att vissa veckor helt enkelt inte går lika lätt fram som andra. För det första så är jag orolig för plugget. Tänk om jag INTE kommer in på utbildningen i höst? Usch! Alltså hela tanken på att vara tvungen till att vänta ett halvår till känns ju allt annat än kul. För det andra: Tänk om jag inte kommer in DÅ HELLÄÄÄÄÄÄR!!!??? Vad fasen gör jag då? Känner precis noll lugn just nu när det kommer till mina framtidsplaner. Noll. Känner mig instängd och låst. Som en fisk på land som inte ser skogen för alla träd. Egentligen har jag absolut ingenting att oroa mig för.

Det är såhär det kommer vara för att jag ska kunna lämna hela restaurangtjafset och slippa jobba med ett sånt arbete som nöter sönder mig. Jag behöver en utbildning helt enkelt och det SKA GÅ. Klart det går. Jag är ju fan bäst! Okej, det säger jag bara nu för att tända motivationen. Men jag är bra och livet ska lösa sig. Mitt stora problem är att jag oroar mig för så mycket olika saker helt i onödan. Har jag någon gång gått igenom något som INTE löst sig? Nä. Precis, din lilla mupp. Så det kommer bli jättebra till slut! Jag funderar mycket över hur livet kommer vara när jag äntligen byter jobb. Börjar arbeta igen öht. Det tyngsta är ju helt uppenbart pengarna, speciellt när jag är världens mest oekonomiska människa och ständigt vill göra saker i hemmet. Nu MÅSTE jag däremot vara ekonomisk och det har typ aldrig hänt mig, men antar att man vänjer sig även där. Vet ni hur mycket saker jag vill köpa? Alltså det är en jävla shitload med stuff kan jag säga. Biter mig fan i läppen hela tiden för att inte beställa något i onödan. Kör den gamla hederliga ‘ska bara lägga saker i varukorgen’ för att lätta på abstinensen.

Andra saker som fungerar i terapeutiskt syfte för mig är att ägna tid åt trädgården och att plantera lite smått och gott. Idag tog jag en paus i plugget och satte igång med vår inglasade altan som varit i vinterskrud alldeles för länge. Det är VARMT idag. Därför har förmiddagen spenderats här ute tillsammans med piff och frukost. Det är så avslappnande. Skulle verkligen aldrig kunna bo mitt bland betongen utan tillgång till egen gård och gräsmatta.

Så idag har jag planterat en fin liten Mårbacka. Jag är så förtjust i pelargoner och förhoppningsvis tar min Viva Carolina sig också. Den är seg som fan och jag hoppas den inte blev alldeles för skadad under frakten hit. Palettbladen sen… alltså dom växer ju hur jävla bra som helst! För var dag så blir dom större och större och jag ser fram emot till när dom är jättar.

Annars så är jag jävligt glad och lycklig överlag. Om tre veckor hämtar vi våra kattungar, barnen går snart ut skolan och vi ska i slutet av maj på VIP-invigningen av dinosaurie-utställningen som då kommit till Skellefteå. Det ser jag sjukt mycket fram emot. Mitt hjärta tickar fortfarande för tiden när Jurassic Park fan var den bästa filmen som världen någonsin skådat. Ska bli kul att få ta med hela familjen på detta! Heja Skellefteå som håller i en så fantastisk tillställning. Och TACK för att ni bjudit in mig med familj💗 Otroligt fint! Är du sugen på att besöka utställningen kan du gå in på Visit Skellefteås hemsida (klick HÄR!) där hittar du all info du behöver.

Jag ska försöka känna lugnet och klappa mig själv på axeln för allt jag jobbar på just nu. Ibland glömmer jag bort hur långt jag kommit sen förra vintern och när jag påminner mig om det så blir jag så stolt och glad över att jag är en sån kämpe. Allt kommer bli toppen till slut. Just nu känns livet mycket som en transportsträcka istället för aktivt handlande och jag måste jobba mer på att andas och ta vara på stunden istället för att oroa mig så jäkla mycket! Jag försöker slå bort tankarna på att jag lever som en liten parasit på min sambo. Det tycker jag är så jävla jobbigt att känna. Men samtidigt så måste jag studera om jag ska byta arbete. Alla jobb kräver det idag och jag har inte många valmöjlighet. Samtidigt så älskar jag att studera och just nu behöver jag göra något jag trivs med för att helas. Så jävla djupt alltså. Jag vet att jag är halvflummig med näsan i böcker 24/7 och egoistiska åsikter om hur jag ska vidare i livet. En får inte glömma egot! Det är fan skitviktigt många gånger. Dessutom skulle jag göra exakt samma för Björn och min familj om dom valde den här vägen jag nu valt. Skulle aldrig sluta backa dom och jag skulle lätt leva med känslan att det bara är för en stund.

Bikt härmed slut.

Till helgen har jag husvisning och vi ska återigen besöka Luleå. Kommer bli trevligt på alla sätt!

Kärlek /V

2 reaktioner till “’Känn lugnet’

  1. Marielle

    Hejja, jag är i samma sits angående utbildning och ”vad ska jag bli när jag blir stor???”. Tänkte bara tipsa om att man kan ju få studiebidrag via CSN som en extra boost i shoppingbörsen..,jag är mammaledig och tänker studera litegrann å tänker lätt söka bidraget…jag vill å shoppa heela tiden ! Men de där har du säkert koll på redan 😃 Gillar å läsa din blogg, den är såå spot on 😃👍😍 Ha en fin kväll 🤗

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.