Under his eye

Shame.

Shame.

Shame.

Jag tror aldrig jag varit så arg som jag är idag. Ingen kan ha missat Alabamas monumentala bakåtsträvande till lag. Den är i klarspråk VIDRIG. Vi kvinnor har ALDRIG fått något gratis. Under århundraden är det ingen man som lagt rösträtten i vår hand eller utan maktkamp gett oss våra naturliga rättigheter. Det är ett konstant KRIG för att kvinnan ska få stå jämte mannen. Fy fan så jävla trött jag blir. Hur fucked up det är att vi inte får bestämma över våra egna kroppar går inte mäta. Det är RIKTIGT fucked up.

Vänd på det för en stund. Ett gäng kvinnor sitter tillsammans och aktivt bestämmer att alla män ska fråntas rätten till sina kroppar. Att dom ska ifrågasättas efter en våldtäkt, att vi AKTIVT BESLUTAR att deras biologiska kön är mindre värt än vårt. En man som blir våldtagen för att en kvinna kör över alla hans mänskliga rättigheter och integritet. Kvinnan blir gravid, men mannen står där. Utlämnad till ett oönskat faderskap. DET SKULLE ALDRIG HÄNDA. Var är lagen som skärper oaktsamhet efter samlag? Mannen behöver bara vara där en gång oskyddat för att skicka sina little fucking swimmers vidare och ingen skyldighet finns för det liv som kanske från båda håll är oönskat. Var är den lagen? Var är lagen om att mannen har skyldighet att stå till svars för oönskad graviditet? INGENSTANS. Det är rätt jävla märkligt med tanke på att det där uttrycket ”It takes two to tango” faktiskt stämmer. Preventivmedel är allas ansvar, spelar ingen roll vem eller vad du är. Kvinnor skulle inte vara mödrar utan män, vi skulle obviously inte heller bli gravida utan män. Män skulle aldrig bli fäder utan kvinnor och dom SKULLE HELLER ALDRIG FRÅNTAS SINA RÄTTIGHETER av kvinnor. Aldrig. Jag lovar. Så varför ska kvinnor i Alabama förlora sina rättigheter på det här sättet? G I L E A D du skrämmer fan skiten ur mig.

Men vänta! Asså sjuk snilleblixt coming up boys! Vi kan tvångssterilisera lite hit och dit istället! Visst? Bra idé eller hur? Easy peasy! Inga påtvingade graviditeter eller illegala aborter längre. UTOPI FÖR FAN. Va? Tycker du det är ORÄTTVIST att en kvinna beslutar det? Hm… alltså den här konversationen känns påtagligt bekant. Eller?

Finns det ens EN ENDA LAG som bestämmer något över det manliga könet och mannen? Upplys mig gärna men så vitt jag vet så finns det ingen jävla lag någonstans som förtrycker och tystar mäns egna vilja och eget kön. Alltså det som dom har mellan benen. Som om det är nåt att skrika över? Ja, jag vet att du är man och jag är kvinna. Jag gick på mina biologilektioner och jag upptäckte i relativt unga år att jag har snippa och du har nåt annat. Så vad är det som gör att vi på något sätt ska fråntas rätten att bestämma över våra kroppar? Skulle jag och mina tjejpolare kunna bestämma över mäns roll och betydelse i samhället? Om deras kroppar. Deras värde. Deras integritet. NEJ, FÖR KVINNOR FATTAR. Vi fattar allt som har att göra med hela den här cirkusen. Vi har både spelat djuret i buren, vi har varit manegen som människor trampar på utan att torka bort skiten dom bär på under skorna och vi har varit lejonet som hoppar genom elden. VI FATTAR ATT INGEN MÄNNISKA SKA FÖRMINSKAS. För vi har varit den människan i decennier. Århundraden. Könet som i alla tider i mångt och mycket setts som en negation av mannen VET hur det är att kravla sig upp från botten, sträcka ut en hjälpande hand till sina medsystrar och skalla högt med feminismens knutna näve lyft mot skyarna. Det har alltid varit såhär för oss. Sure, vi har massor med stöttande män på vår sida också, men dom män som sitter där, utan en jävla aning om hur det känns att leva med rädslan att inte få bestämma över sin egna kropp har antagligen inte alls den kunskap och värdighet som krävs för att leda ett land. En stat. En community. Tänk om det var din mamma. Din syster. Din DOTTER. Nä, men va fan. LÅT HENNE FÖDA ETT JÄVLA BARN AVLAT I HAT OCH FÖRNEDRING EFTER EN VÅLDTÄKT. Gör det. Låt din dotter göra det. I dare ya. Jag vill höra DIG säga orden. Du vet vilka ord jag menar. Kanske kan du, kvinna eller man, sätta dig ner och berätta att i kroppen som din dotter äger växer ett foster hon inte vill ha, men för all del ska behålla för att ett gäng bakåtsträvare faktiskt bestämt det. ‘Skönt mitt barn! Då slipper du liksom bestämma det själv, det kan ju fan en annan individ göra ÅT DIG’. Hör ni hur satans snedvridet DET ÄR? Inte ens när en patriark i hemmet gått över tröskeln in till sin dotters rum för att ‘få sitt’ eller förminska hennes mänskliga värde steg för steg för att sedan förinta det totalt ger kvinnan rätten till att aktivt bestämma om sin egen kropp. Sin livmoder. Sitt kön. Sitt värde. Sina gränser.

”Abort får endast ske om moderns liv är i livsfara’

Newsflash!

DET ÄR REDAN I LIVSFARA. Den livsfaran är skapad av okunniga män och kvinnor som inte har en jävla aning om hur det är att bli fråntagen rätten till egna beslut och egna åtgärder. Kvinnor i Alabama KOMMER söka hjälp på ett eller annat sätt no matter what. Läkare kommer i tysthet hjälpa en kvinna i nöd men straffas brutalt när det kommer till ytan. Varför?

Varför står vi här idag och backar hundra jävla år? Ska vi kanske kalla USA för Gilead redan? Kvinnor världen över skriker högt och dom här jävla människorna som sitter på sina alldeles för höga hästar har mage att stifta en lag om KVINNORS kroppar. Det är så jävla pinsamt och bakåtsträvande att jag kräks i min mun. Kräk jag sedan sväljer och känner den bittra smaken av att världen fortfarande har så långt att gå för feminismen.Kvinnor som Pankhurst kämpade så jävla hårt för oss och för kvinnans rösträtt. Vi har krigat och plöjt ner fördomar, nedlåtenhet och svaghetstecken i decennier. VI har gjort det. Kvinnan har gjort det för sig själv. Ingenting har vi fått gratis. Kvinnor släpptes in i arbetslivet först när männen skulle ut i krig. Den borgerliga kvinnan i 1900-talets Sverige skulle vara tyst, en skugga, ett tillbakadraget väsen som i sin svaghet skulle nöja sig med precis det. Vi fick kämpa som fan för preventivmedel. Att kunna VÄLJA om vi vill bli moder eller ej öppnade upp för att kvinnor kunde börja tänka på sin karriär. Ett liv i det offentliga rummet. Det är fortfarande en kamp som pågår där vi inte har betalt för samma möda, vi kämpar för att få möjlighet att bevisa för OSS och DOM att vi inte är en negation eller utan kraft. Vi är EN kraft. Vi kämpar för allas lika rättigheter, vi kämpar för din mamma, din syster och din dotter. Hur kan ni inte se det? Vänd blicken till höger om dig och titta på din fru. Bor du i Alabama så äger hon inte längre sin kropp och blir hon utsatt för övergrepp så föder hon dig snart ett barn som inte är ditt. Det är inte heller hennes barn. För någon annan har fråntagit henne sin kropp. Hon bestämmer inte över den och hon har inga möjligheter att fly från något som ärrat henne för livet. För skadan sitter därinne, inte utanpå och det går ALDRIG ta bort den. Du tar hennes kropp och när den är long gone så är hon för alltid förnedrad, skadad och förminskad.

Satt det på riktigt ett gäng individer för en long jävla time ago och bara bestämde att kvinnan helt klart är den lägre stående individen i detta sammanhang? I alla sammanhang. Hur i helvete kan världen tänka på ett så okunnigt sätt. Vi föder barn, vi bygger familjer, vi kämpar för karriären och vi KRIGAR för våra rättigheter varje dag. Vet du hur det känns? Förlegat. Gammalt. Old fucking news. Är så kräkless på allt som har med det här kriget att göra. Jag visste i förrgår att det var 2019 men efter Alabamas idiotdrag så undrar jag om det kanske är 1919 igen?

Blessed fucking day!

/V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.