Let’s meat! Vår kväll på Stadskällaren med Kvicken.


Kan vi börja med att uppskatta mannens minspel kanske?! Idag är det morsdag och jag är varje dag så otroligt tacksam över att jag har världens härligaste och knasigaste söner. Ett privilegium att få vara eran mamma! Anyway… igår. Let’s go back to igår! Barnen åkte iväg på pappans bröllop och vi hade planer på att njuta av kött och vin på Stadskällaren hela långa kvällen.

Så då går vi smidigt vidare till detta:


Det är såhär en gör när man går till vänner på fördrink. MAN TAR MED SIG FÖRDRINKEN. Lite rom, massa mynta, sockerlag, ett gäng lime och sodavatten och VIPS! Mojito! Vi hängde nån timma hemma hos polarna innan bussen hägrade och jag? Ja, alltså jag satt som en fjortis med en gömd öl innanför jackan hela vägen in. Pimplade lite häftigt i smyg sådär. Men det är inte det jag tänkt skriva om i hela jäkla inlägget. Nej nej.


Så. Igår. Kan säga såhär: får du någonsin möjlighet att besöka en restaurang där Kvicken är på besök så GÖR DET. Älskar du kött så älskar du Kvicken. Riktigt genuin och trevlig är han också! TACK!

Vi fyra som åkte in till stan och Stadskällaren igår var helt jävla tagna bara efter första biten. Tror jag till och med utbrast: dör jag nu så dör jag lycklig. Även följt av en ramsa med mindre sedesamma ord. Det var verkligen precis så sjukt gott. Såklart! I alla fall… kött! Vi började kvällen med ett riktigt gott rödvin och detta:


Köttet på spettet är det godaste jag NÅGONSIN ÄTIT. Alltså helvete! Det var så sjukt gott att jag vet inte vad. Wagyu-beef med soja och wasabi. Fucking AMAZING.

I skålen där fanns en riktigt fin rensoppa med blodklimp. Jättegod! Men i lä när vi jämför med allt annat kött som serverades under kvällen.


Stadskällaren i Skellefteå är en supermysig restaurang med både egen saluhall, rustik miljö och MASSOR av såser, oljor, lemonader och annat som är kul att ha hemma i köket. Jag går alltid omkring där som ett barn på julafton och vill handla allt! Igår så var kvällen uppbyggd som en buffé. Vi fick plocka hur mycket kött vi ville och favoriterna? Råbiffen, wagyun, picanhan och mozzarella med rökt hjärta. Alltså WAAAAAAAAOW! Tack för det liksom! Våra grillkvällar är härmed förstörda här hemma för det går liksom inte att toppa.


Vi drack vin också såklart. Jag gillar ställen där det finns mycket att välja på och där servicen flyter på så jävla enkelt. Ja, jag är väl arbetsskadad och tänker ofta på saker ingen annan i sällskapet tänker på. Men jag VET att vi alla uppmärksammade hur bra uppstyrt det var och att vi hade världens trevligaste servitris. Underbart!


Björn! Så glad att vi följdes på detta och fick en fin pratstund med köttgurun. Skellefteå är en sömnig stad tycker jag själv och VI BEHÖVER MER SÅNT HÄR! Uppskatta bra mat snälla! Alltså det är skillnad att köpa en tråkig köttbit motför att gå in här, botanisera och göra middagen till något alldeles speciellt. Det är väl ändå ganska självklart?!

Så klick HÄR för att se mer info från Stadskällaren på deras konto på Insta och klick HÄR för att komma till Kvickens dito!


Vi avrundade hemma med vin, couronne och en jävla massa skratt. Önskar jag fotat mer men det är samtidigt ett tecken att vi hade alldeles för förbannat roligt!

Och idag? Ja, alltså vi har helt enkelt lagt oss med kudde och täcke i soffan. Just käkat för första gången idag och känner totala lugnet liksom rulla över oss.

Tack för igår! Och grattis till alla oss kickass-mammor🔥

Kärlek/ V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.