Vykort från Kalvträsk

Igår var vi hääääär! I Kalvträsk på White Mountain Lodge. Helt galet mysigt. Vi har bott i timmerstuga, vandrat lite i skogarna och ätit gott! Väldigt trevligt. Ska guida er igenom vårt dygn!


Så Kalvträsk är en liten ort tillhörande Burträsk socken. För att låta jävligt gammaldags. Vi har ca 5 mil att köra för att komma till den här lilla byn ute i dom lugnaste skogarna. Det är såååååå fint där. Alltså helt klart en sån där plats där en kan lämna moderna livet litegrann och slippa tv, buller och föroreningar. LIKE!


White Mountain Lodge har tre superfina stugor med allt du behöver. Toalett, sköna sängar, vinglas (!) och mysig inredning. Inget tjafs. Bara mys. Ja, vinglas ÄR viktigt. Vi bodde verkligen mitt i skogen med vattnet en bit nedanför alla faciliteter. Så vi bestämde oss såklart för att vandra runt lite. Det bästa med Norrland är att vi har skogen såhär nära hela tiden. Verkligen. Däremot så går vi sällan ut och traskar såhär jag och min Böna. Här var stigarna så jävla bra och skogen kändes orörd. Som en gammal trollskog. Porlande bäckar, kallkälla och sådär lugnt och tyst med doften av tallbarr närvarande hela tiden. När en kan dricka direkt ur bäcken vet man att det är både fräscht och så JÄVLA GOTT! Fick veta sen att detta självklart inte var kallkällan men va fan. Nu har vi lekt survivors i några timmar och det är okej!


Jag älskar verkligen mitt Västerbotten. Norrland är så lugnande och förlåtande mot dålig hälsa och stress. Här kan vi bara vara och det är tyst, lugnt och jag kommer iaf ner i ett sånt mode att jag kan släppa nästan precis allt. Jag förstår inte hur en pallar att bo mitt i smeten med betongen och trafiken och ljuden och allt allt allt annat som gör att vi glömmer bort hur vackert Sverige faktiskt är. Här minns vi igen.

Så lite mer natur. Det går aldrig få för mycket av!När vi vandrat runt och njutit av lifvet ute i skogarna så var det äntligen dags för lite norrländsk mat! Och musik! Och umgänge! ALLT!


Musiken ikväll var spot on när vi tänker stugfeber a’la Norrland. Perfekt med lite irländsk pubmusik blandat med Johnny Cash (SOM VI ÄLSKAR!) Riktigt najs och mys. Vi käkade burgare, drack lite vin (som är rätt bra utpris på här i utbygden) och sen avslutade vi kvällen inne i stugan bland renhorn och brasa.


Hallå alltså HUR HET? Fan vad jag älskar dig din tokiga fan.

Så vad kostar kalaset? Alltså inte Björn då för han är not for sale bitches men stuga, mat and so on. Stugan kostar 1500kr/natt vilket är asbra pris. Som en hotellnatt i en stad nära dig. Det finns 5 bäddar i stugan och du kan hämta ved ute för att elda inomhus. DRÖMMEN! Maten ligger på priset som mat på ett hak brukar kosta. Vinet och ölen är relativt billig och du kan lätt leva loppan här en hel kväll utan att bli ruinerad.

Bästa med vistelsen då? Jooooo, alltså massor var det bästa! Kallkällan, skogarna, stugan, den familjära känslan i vildmarksstugan. Och den naturälskande Veronica säger såklart tystnaden, lugnet och den stora kärleken som grundaren till det här resmålet har. Det går inte att missa. Är ni i krokarna runt Västerbotten så ÅK HIT. Är ni långt bort så åk hit då med. Jävligt härligt är det!


Kalvträsk blev årets by 2015. Jag hoppas att byn får fortsätta blomma ut som den håller på att göra nu för det behövs! Det behövs eldsjälar som Björn (ja, ägaren heter så också) för att värna om och blåsa liv i det annars rätt sömniga Norrland. Framförallt att ge människor möjlighet att uppleva såna här magiska platser. Det är så otroligt bra för själen. Skogen doftar ljuvligt och en kan koppla bort massa måsten. Tror det är första gången på 2 år som vi båda somnar som barn utan tv och utan massa annan teknik som stör.

Jag hade tänkte ge er massa bilder från middagen också men jag hade jäkla dåligt ljus just at that moment så ska försöka måla upp en liten bild åt er! Vi käkade en ostbricka och skagentoast till förrätt och ostarna var sååååå goda! En hjortronost, en barkost, en kittost och en caseus. Härligt när vi får lite smak från norrländska skogarna på bordet och självaste ostmästaren var på plats för kvällen också! White Mountain Lodge har satsat på burgare och bärs vilket typ är all a woman need. Iaf om ni frågar mig. Burgarna var najs, med Kalvträsk-ost och crispy bacon. Köttet slängs på grillen utanför stugan vid beställning. Det är ALLTID PLUS!


Det jag gillade med platsen är att det är gediget och äkta. Det är nåt speciellt att sitta på riktiga träbänkar, med industrilampor i taket och stora fönster mot sjön. Oooootroligt mys! Detta var premiärhelgen och vi ser fram emot fler pubkvällar och stugnätter tillsammans med våra vänner här i Kalvträsk. It’s all wood baby!


Tanken var att ladda upp en skön musikvideo från igår kväll också, men det strular som fan. Delar den på Instagram i händelser istället.

Nu är vi åter hemma och vi kommer ta med oss den här vistelsen i minnet länge, länge. Verkligen supertrevligt! Tack för att ni bjöd in oss🖤


Hoppas ni njutit av bildbonanzan så pass mycket att ni beslutar er för att besöka Kalvträsk nu. Det är värt den lilla (eller stora) resan. Puss hej och all the love till Kalvträsk!

/ V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.