Läsbingo, lov & lite känslor

Vide fick hem ett roligt projekt lagom till jullovet. LÄSBINGO! Han har läst allt från rader iklädd vantar & mössa till böcker under en filt med ficklampan tänd. Väldigt mysigt och kreativt sätt att få barnen att läsa lite extra. Han är redan väldigt duktig på just läsning men det är så roligt att se hur han frenetiskt lägger tid och hjärta på att bocka av uppdrag efter uppdrag. Tror han avverkade halva bingobrickan på en afton och mer läsning lär det bli. Riktigt kul!

Vi har haft en riktigt lugn dag hemma den här söndagen. Brasa och varm choklad med en liten skotertur för pojkarna fick räcka i aktivitetsväg. Så mysigt🖤


Nu när vi åter är inne så slår det mig att det är julafton om blott två dagar. Herrejävlar. Jag har inte slagit in ett enda paket ännu och saknar mina bidrag till julklappsleken vi alltid kör på juldagen med familjen. Ärligt så är jag barnsligt förtjust i den leken och jag köper ALLTID något som jag själv verkligen vill ha. Det här ljuset på bilden nedan inhandlades till julfesten med kollegorna och jag körde över alla med mina magiska tärningskastar-fingrar för att få bringa hem det själv. Så blev det. Det doftar helt underbart och kommer dessutom i så jävla snygg förpackning. Väldigt fint!

Det sugigaste just nu är att nästan alla gått på ledighet utom jag. Såklart så kommer jag stå på jobbet även på julafton, något som egentligen inte stör mig så mycket, men resten av julen är barnen och Björn helt lediga medan jag arbetar som vanligt. Lite tråkigt men ser fram emot Ljusdal! Ska bli SÅ roligt att besöka våra vänner i Hälsingland över nyår. Ska packa ner några extra flaskor cava i väskan innan vi åker ner dit.

Jag tycker att jag hanterar livet rätt bra just nu. Saker som rubbar mitt välmående är ofta småsaker som blir stora. Lackar jag ut och tappar humöret så var jag förut expert på att grubbla ner mig i mörkret men idag är det mer som att vifta bort en irriterande fluga. Igår hade jag egentligen en sån dag där jag ville skita i allt och stanna hemma hela kvällen men jag gjorde inte det. Känns skönt att jag äntligen ‘gör saker ändå’. Oftast så släpper den där lite kvävande känslan och det slutar (nästan) alltid med vinst för mitt lite skadade psyke. Jag är så otroligt medveten om alla mina känslor hela tiden, vilket kan vara uttröttande men även bra. Att lyssna och ta in hur jag mår är idag livsnödvändigt. Bromsar mig själv jämt och ständigt för att inte ta på mig för mycket och jag stannar verkligen upp ofta nu. Sniffar på omgivningen lite extra.

Så skönt ändå.

Okej, dags för nachos och guaca. Räddar vilken baksmälla som helst! 🥑

Lev och må! /V

Mörkt och mysigt ute idag🖤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.