Nyår i Hälsingland

Jag och världens goaste kanin. Charlie!

HAPPY NEW YEAR OCH ALLT DET DÄR! 🥂🍾💫✨⭐️⚡️

Det har varit en otroligt avslappnad resa ner till Ljusdal i år. Vi alla älskar att vara tillsammans och det är inte på något sätt trängande eller stressande att tillbringa några dagar iväg från hemmet. Vanligtvis vill jag alltid hem men här känner jag mig trygg och lugn. Jag saknar såklart mina barn och det vore som ett cherry on top om dom var med oss nu, men jag får snällt vänta till det är vår tur att ha dom över nyår. Kanske åker vi ner igen då.

Vi kom hit måndagkväll och efter massor av catching up så gick jag nöjd till sängs. Skrattar alltid mycket när jag är här. Vi har antagligen alla lika sjuk humor och det går liksom inte att låta bli att skämta om helt hjärndöda saker hela tiden. Det är såna vi är bara! Såklart är det högt uppskattat och mina magmuskler får sig alltid en rejäl omgång när vi hänger tillsammans i några dagar.

Nyårsafton bestod mestadels av att preppa nyårsmenyn, Frida ordnade dessert och jag stod ömsom i köket och glufsade gott bröd och ömsom låg jag i vårt lånade sovrum och skrev lite. Ni hör ju hur relaxat allting alltid blir här. Verkligen inga måsten eller kacklande om att vi borde vara klara med allt NU NU NU. Det är lugnt och stilla här.

Årets dukning! Det är så jäkla mysigt i detta huset. Så långt ifrån min egen inredningsstil men jag ÄLSKART. Här är allt klassiskt vitt med gamla möbler, små fönster med spröjs och höga golvsocklar som når mig över vaderna. Lite som att åka bakåt i tiden men allt är nytt och så så fräscht. Frida och Thomas har lyckats så bra med stilen hemma.

Björn är ju själv bördig härifrån björnlandet så då är det inte mer än rätt att käka björnkorv. When in Rome ni vet… väldans gott var det!Mysigaste Hälsingegården. Ser fram emot nästa gång vi kommer hit. Förhoppningsvis med barnen då också🖤


Grabbarna knegade på riktigt bra i köket igår. Mot eftermiddagen tog vi alla lite skön siesta och lagom sega och fortfarande trötta nötte boysen på bra med hemmagastronomin. Jag satt mest och provsmakade sås och efterrätt vilket är helt jävla fine by me.

Vi sprättade bubblet vid middagstid (okej det var kanske blott jag men ändock!) och jag tror att förberedelserna för kvällens middag var väldigt nödvändiga. Detta tog sin lilla tid. Här är årets mat:

Varmrätten som fick avsluta vårt 2019: Rådjurssadel med rotselleripuré, kantarell & grönkålssallad, pepparsås och saltbakad rotselleri.

Förrätten som fick avsluta 2019: Jordärtskocksoppa med rökt renhjärta. Helt otroligt gott!

Lyckades göra en riktigt fin vinmatchning till maten igår. Ett treårigt Chianti gick lekande lätt med rådjuret. SÅ GOTT! När vi är inne nu på alkoholkonsumtion osv…

…det blev inget fylleslag. Ingen som var slutkörd av nyårstressen och många vinflaskor stod kvar i köket oöppnade. Varför jag tycker det känns skönt vet jag inte, men det är fint att vakna upp någon annanstans som inte är hemma och inte vara heldöd med ångest över hur vi ska orka körningen hem.


Jag sover alltid lika bra när jag är här. Rummet är stort, luftigt och svalt och att få vakna upp med soluppgången just utanför är så njutigt. Jag älskar verkligen att vara här även om jag längtar hem nåt så förbannat just nu såhär dagen efter.

När vi åter är hemma igen så behöver vi bara vänta en natt till på att barnen kommer till oss. Saknar dom helt otroligt och under jul och nyår blir det alltid lite konstiga scheman och byten mellan oss två familjer. Nu har vi varit ifrån varandra några dagar extra och det känns i varje nerv av kroppen. Jag blir väldigt rastlös och jag har svårt att släppa saknaden🖤

Avslutar vår uppdatering om nyår med den finaste bilden från den finaste tjejen jag vet. Tycker personligen att det är en fantastisk likhet! Tofsen antar jag är mitt signum nuförtiden när jag är sjuhelvetes lat och inte orkar fixa mitt långa otyglade hår.

Fridens liljor! /V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.