Frukostklubben & det plottriga barnrummet

Är inte frukost bland det bästa som finns så säg?! Jag älskar frukost. Helgerna när vi är samlade allihopa skulle jag kunna sitta såhär i timmar men med tanke på att det typ BARA är jag i familjen som är så löjligt förtjust i denna dagliga högtid så blir det aldrig sådär långdraget och härligt segt som sirap. Jag kan såklart underhålla mig själv men här önskar jag att fler i familjen ville bli medlem i min Frukostklubb. Det är ju så mysigt! Fattar dom ingenting?!?!

Den här helgen har jag smackat på ordentligt med smoothies, yoghurt och gott bröd men vad gör alla? En äter resterna från lunchen igår, en äter en skål med kräm och den tredje var ‘inte så hungrig helt plötsligt’. Finns det någon Facebook-grupp för frukostfantaster? En plats där jag kan finna jämlikar och tvillingsjälar?

Helgen är snart över och även om det är helgdag och fortsatt lov imorgon så ska jag jobba och barnen tillbaka till sin pappa (brööööööl!) Det här betyder att vi kommit fram till dagen på veckan när barnen ska städa sina rum. Det går aldrig jättebra. Konstant tjafs, bråk och med två små fett outbildade fejkpoliser som hela tiden kollar av den andra så är detta typ den minst uppskattade aktiviteten för alla, men en nödvändighet. Har relativt hög ångest över att alla garderober och skrymslen i huset är stökiga. Målet är att ha allt detta utrett innan vi påbörjar fixandet i Vides rum. Det rummet kommer bli annorlunda mot resten av huset. Känner för färg, mönster och massor av ljusslingor. Cirkus möter barnrum. Eller är det egentligen samma sak? Satt och pillade på en moodboard till rummet nu på morgonen och ska dela med mig av den sen. Det känns både klart i huvudet och lite grumligt. Jag vill ha ett galet barnrum, med lampor under loftsängen och bäddsoffa med stort bord framför. Gardiner som skriker sagoskog och lampor med mycket färg. Jag vet att min vettiga och försiktiga sida kommer ta över litegrann senare under möblerings- och inredningsfasen, men jag är ganska säker på att det blir ett uppskattat rum för barnen och det är ju det som allting handlar om när vi pratar just barnrum. Eller hur?

Smygkik:

Budgeten är låg. Känner att jag inte har råd att göra precis det jag vill men har lyckats luska fram möbler och prylar i vettig prisklass. Hälften av grejorna är från Ikea och gardiner fyndade jag på rea (Cellbes!). Samma sak med ljusslingan (Jotex!). Har en vit här i vardagsrummet men jag vill verkligen ha färg i Vides rum så denna blir perfekt att fästa under loftsängen som mysbelysning.

Rummet är inte heller stort. Vi ska rymma hans piano, böcker, diverse inredningspryttlar också. Kan bli plottrigt som fan men jag är typ sugen på ett kaosigt rum. Känner ni igen den känslan? När man liksom eftersöker ett riktigt galet barnrum där kidsen kan gå bananas och mysa ner sig i något som bara är deras och som inte direkt hör ihop med resten av huset? Jag hoppas att dom framförallt VILL vara där. Just nu har vi väl det vanliga problemet, som typ alla har, att barnen leker på alla platser i huset UTOM sitt eget rum. Det vill jag verkligen ändra på. Framförallt för att dom ska känna att det är deras eget och att dom där får gå lite crazy och kasta runt saker. Så drömmigt om jag får ha MINA saker ifred för en gångs skull.

Sen ska granen ner idag också. Fuck. Det är såklart skönt att plocka bort julen men vem orkar göra allt på en och samma dag? INTE JAG. Kanske gör jag det kanske inte. Är ju nejsägare sedan 2019 så.

Lev och må🖤 / V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.