Att lyssna på mig själv.

En del dagar blir det såhär. Jag låter bli att göra saker jag tänkt för att själen skriker att jag ska ta det lugnt. Är så jävla lyhörd mot mig själv nuförtiden och det är tacksamt. Jag låter helt enkelt bli att åka till stan. Hade lite ångestpåslag på morgonen, bilkörning och det går inte ihop och vet du? Det gör INGENTING. Jag har ändå lyckats med massa saker än så länge idag. Handlat färg, postat brev, pantat burkar, handlat frukost, hämtat ut paket och matat katterna. Senare idag ska jag måla. Det är så skönt att sålla och det är inte så att jag inte vill åka iväg till stan. Det är klart jag vill det, men jag måste göra såhär för att fungera resten av veckan, eller bara för dagen. Jag förstår verkligen inte hur så många kan med att göra saker hela tiden och aldrig stanna upp och andas. Att sova en stund mitt på dagen och koppla bort allt är typ min nya rutin när jag är ledig. Är såklart inte alltid trött men det är så jävla skönt att inte bli påverkad av vad alla andra pysslar med på sin lediga tid. Låt mig va när jag är ledig! Behöver jag sova så gör jag det. Speciellt när jag har en 50h vecka på jobbet. Så idag har jag låååååång frukost- ni vet hur mycket jag älskar frukost- och när jag känner för det så ska jag fixa i Vides rum. Alla nya möbler och lampor är påväg och jag hoppas att vi inte behöver vänta alltför länge på sängen. Hursomhelst så är den här onsdagen till för lugnet och lagom med sysslor.

Favoritfrukost🖤🌺

Jag blir inte längre arg på mig själv när jag väljer bort att göra vissa saker och måsten. Det är egentligen inte mycket i livet som är just måsten. När det blir såhär så rensar jag kalendern från saker jag kan skjuta fram till en annan dag och på den vägen är det. Att prokrastinera är inte alltid dåligt- ibland är det jävligt nödvändigt och smart. För att inte tala om SKÖNT. Märkligt hur vi så ofta känner oss stressade över saker vi tycker vi borde göra och hinna med när det verkligen inte behöver vara så. Jag orkar inte stressa på hela tiden, och jag orkar VERKLIGEN inte med att fejka att jag orkar mer än vad jag faktiskt gör. Huvudsaken är väl att vi alla mår bra?

Såhär gör jag för att bättre hantera dagar då jag känner bruset lite extra:

🌺 SOVER

🌺 Äter nyttigare

🌺 Gör en lista på saker som stressar upp och börjar sålla bort det som kan vänta

🌺Läser en bok

🌺Djupandas

🌺Duschar länge

🌺Planerar veckan i kalendern

🌺Skriver upp saker som jag KAN förändra och saker jag INTE kan förändra. Detta hjälper jättemycket när jag inte alltid tänker logiskt om jag är i ett sus av ångest.


Nu ska jag börja beta av den här listan. Kanske sova lite senare och piffa Vides rum. Det här är hursomhelst en lyckad dag oavsett.

Kärlek/V

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.